10 Tips voor unieke wanddecoratie

Tips voor unieke wanddecoratie Eén van de lastigste dingen bij het inrichten van de woonkamer en andere kamers in huis vind ik het kiezen van…

by 

Tips voor unieke wanddecoratie

Eén van de lastigste dingen bij het inrichten van de woonkamer en andere kamers in huis vind ik het kiezen van mooie wanddecoratie. Er is enorm veel keus, maar toch blijft het lastig bij het kiezen van de juiste wanddecoratie. Ten eerste vind ik het heel fijn om mijn interieur zo nu en dan te veranderen. En het veranderen van de decoratie aan de muur doe je alleen niet zo snel. Je steekt er vaak best veel geld in en als het eenmaal hangt, dan hangt het. Dit brengt mij gelijk ook bij mijn tweede struggle punt, want om op meerdere plekken schroeven in de muur te boren, vind ik weer zonde. Ik wil dan het liefst eerst zeker weten wat er aan de muur komt te hangen, voordat ik gaten ga boren.

Het leek mij dan ook leuk om weer een te gaan kijken wat op dit moment mooie, unieke wanddecoratie is en echt trends zijn. Uiteindelijk heb ik een leuk lijstje kunnen maken met tips voor unieke wanddecoratie. Hier komt het lijstje!

1. Hexagon foto´s

Mooie foto’s aan de wand hangen staat gezellig en zorgt er direct voor dat de woonkamer meer persoonlijkheid krijgt. Voorheen zag je vooral veel foto’s op canvas, plexiglas of hout, maar tegenwoordig is het juist erg leuk om meerdere Hexagon foto’s af te drukken. Hexagons aan de wand zien er heel speels uit en het voordeel hieraan is dat je het zo uitgebreid kan maken als jezelf wilt. En mocht er op een gegeven moment een mooie foto bijkomen, dan laat je deze gewoon afdrukken bij Modulari en hang je ‘m erbij.

2. Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn momenteel heel populair. Het is een prachtige trend op het gebied van wanddecoratie, omdat wandpanelen het interieur een hele upgrade kunnen geven. De akoestische panelen zijn alleen wel vrij prijzig. Maar mocht je handig zijn, dan kun je ze heel gemakkelijk zelf maken met een paar mooie latten.

3. Gallery wall

Een galerij wand is nog steeds erg populair. Dit is een groep met lijsten van verschillende grootte met daarin meestal foto´s of posters. Eventueel zou je ook tekeningen en schilderijen kunnen toevoegen. Ik vind dit erg leuk. Het liefst zo ik nog in de hal een galerij wand willen maken met onze favoriete foto´s.

4. Muurschildering

Als we het hebben over unieke wanddecoratie dan springt een muurschildering er wel echt uit. Tegenwoordig zie je dat er vaak op kinderkamers een muurschildering gemaakt wordt. Een mooi dierenbos of juist een heel tof graffiti kunstwerk. Het is erg mooi om te zien, maar persoonlijk zou ik het niet snel in de woonkamer laten maken. Een muurschildering is voor mij al snel te druk en ik denk dat het bij mij ook erg snel gaat vervelen. Al kun je natuurlijk zelf bepalen wat je wilt en zou je het ook heel abstract of basic kunnen houden.

5. Een wandrek

Voor de kinderkamer van Tim heb ik destijds een heel leuk houten wandrek gemaakt. Deze heeft een lange tijd op de kinderkamer gehangen en heeft ook een tijd in de woonkamer gehangen. Ik had er kleine plantjes, fotolijstjes en kleine dingetjes op staan. En als ik het zat was, ging ik het weer veranderen. Zo handig! En het houten wandrek maken kostte mij nog geen 10 euro om het te maken.

6. Wanddoek

Wanddoeken / textieldoeken of wandhangers stralen vaak rust en warmte uit. Ik heb zelf een hele leuke wandhanger in de woonkamer hangen van Lemonwise. Het is gewoon een stukje katoen, heel simpel, maar daarom is hij juist zo leuk!

7. Een mooie verzameling

Een Gallerywall is natuurlijk heel erg gezellig, maar wil je het nog nét wat persoonlijker of gezelliger maken, dan kun je natuurlijk ook de muur bekleden met een aantal verschillende dingen. Denk aan een zelfgemaakte tekening, iets dat je meegenomen hebt van vakantie, een leuke ansichtkaart, een lief gedichtje. Hierdoor trekt de muur direct de aandacht en heb je echt mooie, unieke wanddecoratie.

8. Planten of mos

Hangplanten en planten in mooie potten waren al sfeermakers voor in huis, maar wist je dat ze ook steeds meer aan de muur bevestigd worden? Vooral zuurstofplanten en mos zie je veel als wanddecoratie. Het zijn planten die niet veel verzorging nodig hebben. Maar ook gewone planten worden steeds meer als muurdecoratie gebruikt. Er zijn erg veel mooie wandsystemen verkrijgbaar die fungeren als plantenpot, maar die een uitstraling hebben van een schilderijenlijst.

9. LED-lamp

Een toffe quote als “Coffee First”, “Bar” of “Bon Appetit” in de vorm van een LED-lamp vind ik voor in de keuken heel gezellig. Ik zou het zelf niet zo snel in de woonkamer hangen, maar ook LED-lampen met een tekst of een icon worden steeds populairder.

10. Letterbord

Wat ik, vergeleken met een LED-lamp, dan misschien wel in de woonkamer zou maken is een groot letterbord met een lief gedichtje of leuke tekst. Dit valt iets minder op en je kan de tekst iedere keer aanpassen. Superleuk als je bijvoorbeeld meegaat met de seizoenen of feestdagen als Kerst en Sinterklaas.

Wat vind jij de leukste, unieke wanddecoratie?

One comment

  1. Ik vind dat dus echt heel moeilijk! Ik wil meerdere zelfgemaakte foto’s ophangen maar die moet ik nog wel een keer maken. Voorlopig heb ik rieten onderzetters aan de muur hangen. Ik vind ze eigenlijk nog steeds heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *