10x De leukste beauty trends uit de jaren 90

Het is zo leuk om terug te kijken naar dingen die vroeger populair waren. Denk bijvoorbeeld aan tekenfilms die je vroeger keek, spelletjes die je…

by 

Het is zo leuk om terug te kijken naar dingen die vroeger populair waren. Denk bijvoorbeeld aan tekenfilms die je vroeger keek, spelletjes die je speelde of speelgoed dat je als kind had. Maar het is ook heel leuk om eens terug te gaan naar de trends die er destijds waren. Het leek mij daarom leuk om een lijstje te maken met de 10 leukste beauty trends van vroeger uit de jaren 90. Ik ben heel erg benieuwd of jij ze ook kent en of je ze zelfs ook gebruikt het. Hier komen ze!

10x De leukste beauty trends van vroeger uit de jaren 90

1. Badparels

Kennen jullie de ronde balletjes die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren? Nooit hebben wij thuis een bad gehad, maar toch had ik badparels. Haha! Voor het geval dat ik ze een keertje in een hotel of in een vakantiehuisje ging gebruiken Op één of andere manier waren deze gekke zeepjes even heel populair. Ze zijn nog steeds te koop, maar toch niet meer zo populair als in de jaren 90.

2. Yankees pet

Zalando

Er is best een lange periode geweest dat petten van de New York Yankees heel populair waren tijdens de jaren 90. Ze waren verkrijgbaar in verschillende kleuren.

3. Halsbandje

Hebben jullie ook halsbandjes gedragen? Van die zwarte koordjes? Of van die uitrekbare bandjes? Ik heb beide halsbandjes wel gedragen en wat vond ik het tof staan!

De ergste beautytrends uit de jaren '90 - Girlscene

4. Kleine vlechtjes

Deze trend was er toen in nog een klein meisje was. Ik wilde mijn haar toen helemaal vol met allemaal kleine vlechtjes. Bij de Etos of Kruidvat kon je van die kleine gekleurde elastiekjes kopen, die daar perfect voor waren. Vervolgens ging je na een paar dagen onder de douche staan en haalde je de vlechtjes weer uit je haar. Met als resultaat dat het allemaal mini krulletjes waren. Zo leuk!

5. Waveltang

Deze trend heb ik aan mij voorbij laten gaan, maar toch vond ik ook deze trend helemaal geweldig! Vooral als je dun, steil haar had was het effect nog mooier.

26 Peinados que fueron tendencia durante los 90; ¡algunos regresaron en el  2017! | Christina aguilera, Kapsels, Dans haar

6. Zigzag haarband

Een beauty trend uit de jaren 90 die er ook best lang geweest is is de zigzag haarband. Kennen jullie die nog? Deze plastic haarbandjes zorgde voor een speels effect en werd zelfs door mannen gedragen.

Bron

7. Miss Helen Eye Gloss Toren

Miss Helen was hét make-up merk van de Hema. Deze stapelbare potjes waren gevuld met vettige oogschaduw. Het leek een beetje op lipgloss, maar dan als oogschaduw. Er waren verschillende kleuren, in metallic of met glitters en je oogleden gingen er lekker door plakken.

6. Vlinder haarclipjes

We stopte onze haren vol met kleine gekleurde haarclipjes in de vorm van vlindertjes. Schattig toch?

9. Nephaar elastiek of haarclip

Hoe leuk is het om een elastiek of haarclip in je haar te dragen met daar omheen wat nephaar. In de jaren 90 deden we dit om voller haar te creëren. Al moest je er wel voor zorgen dat de kleur van het nephaar wel overeen kwam met je echte haarkleur.

10. Haarmascara

Als je nu vraagt om mascara in je haren te doen, dan zal je waarschijnlijk raar gaan kijken. En toch deden we het. Niet met mascara dat je voor je wimpers kunt gebruiken, maar haarmascara. Haarmascara was verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je een aantal plukjes van je haren een leuk kleurtje kom geven. Denk bijvoorbeeld aan paars, blauw of groen. Ja, we wilde in de jaren 90 vast graag opvallen! 😉

Bekijk ook de woontrends van 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *