13x Leuke dingen om te doen met kerst tijdens Corona

Leuke dingen om te doen met Kerst tijdens Corona! Met deze leuke ideeen maak je er alsnog een hele gezellige tijd van.

by 

Leuke dingen om te doen met Kerst tijdens Corona

Leuke ideeen om te doen met Kerst tijdens Corona. De maand december is vaak een hele feestelijke periode. Eerst hebben we de Sint en zijn Pieten in ons land en zodra zij weer vertrokken zijn, halen we de Kerstboom in huis. En uiteindelijk sluiten we het jaar af met Oud & Nieuw. Ook dit jaar is de kans groot dat we het niet uitgebreid kunnen vieren door het Corona virus en komen de vragen al weer naar boven; Kunnen we door de Corona wel uitgebreid Kerst vieren? En met wie gaan we Kerst vieren? De Corona haalt het voorpret een beetje van Kerst af, maar eigenlijk mogen we dat toch helemaal niet laten gebeuren! Het heeft al voor genoeg ellende gezorgd en daarom is het tijd voor een lijstje met Leuke dingen om te doen met Kerst tijdens Corona!

Wanneer is het Kerst

Vrijdagavond 24 december is het Kerstavond en vanaf dan mag het feest wel echt beginnen. Zaterdag 25 december (Eerste Kerstdag) en zondag 26 december (Tweede Kerstdag) is het Kerst.

Kerst Coronaproof vieren

1. Kerstkaarten versturen

Kerstkaarten versturen werd de afgelopen jaren steeds minder populair, maar toch is het juist nu weer heel erg leuk om Kerstkaarten te versturen. De eenzaamheid is groot. Vooral tijdens de feestdagen. Schrijf extra veel kerstkaartjes met daarin een lieve boodschap. Dit jaar kan iedereen wel wat extra liefde gebruiken. Een kaartje is altijd leuk om te krijgen, helemaal als het ook nog eens een persoonlijk kaartje is. Doe je winterjas aan, lekkere sjaal om, muts op en breng de kerstkaarten zo veel mogelijk zelf rond.

2. Ga uitgebreid ontbijten / brunchen / lunchen

De Kerst staat natuurlijk bekend om lekker veel eten. Begin de ochtend zo goed mogelijk met lekkere verse broodjes, beleg en sapjes. Denk een beetje aan een mooi gedekte tafel die je tijdens Pasen hebt. Zo haal je gelijk zo veel mogelijk uit de Kerstdagen.

3. Maak iets lekkers voor bij de warme chocolademelk

Op Pinterest zijn zoooo veel lekkere winterrecepten te vinden. Maak één van de recepten na die jouw het lekkerste lijken. Chocoladekoekjes, kerstkransjes, een rijk gevulde Kerststol.

4. Kerst vieren tijdens Corona – Oude spelletjes spelen

Spelletjes spelen in natuurlijk super leuk. Maar hoe leuk is het om spelletjes te spelen die je vroeger hé-le-maal geweldig vond? Dit hoeven natuurlijk niet alleen bordspelletjes te zijn, maar kunnen ook toffe computerspelletjes zijn. Als kind vond ik het geweldig om computerspelletjes te spelen. Maar ook bordspelletjes blijven altijd leuk om te doen.

5. Kerstherinneringen ophalen

Aan het einde van het jaar is het een ideaal moment om herinneringen op te halen. Herinneringen van dingen die je het afgelopen jaar beleefd hebt, maar je kan ook terug kijken naar de Kerstdagen van voorgaande jaren. Hoe vierde je kerst toen je nog bij je ouders woonde? Wat was de meest leuke Kerst? En welk moment vergeet je nooit meer?

Daarnaast kun je er natuurlijk ook foto’s of fotoboeken bij pakken en deze gezellig door gaan bladeren.

6. Cheesy, maar ieder jaar toch heel leuk: Een Kerstfilm marathon

Eén van de manieren om het ultieme kerstgevoel te krijgen is om een kerstfilm te kijken. Dit blijft gewoon heel leuk! Lekker simpel en altijd een happy-end. Wat wil je nog meer? Haha!

7. Bekijk series die je vroeger leuk vond

Was jij ook helemaal fan van Sex and the City, The Hills, Friends of Desperate Housewifes? Hou dan een marathon! Warme choco erbij en een grote bak popcorn gemengd met M&M’s en genieten maar!

8. Geef je huisdier extra aandacht

Meer tijd over tijdens deze Corona-kerst? Leer je hond of kat leuke kunstjes, knuffel hem of haar extra veel of maak iets leuks waar hij of zij samen met jou mee kan spelen. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij “Leuke Speeltjes Voor Een Kat Om Zelf Te Maken” voor nog meer inspiratie!

9. Coronaproof Kerst – Maak een zo-veel-gangen diner

Was je van plan om dit jaar voor je hele familie uitgebreid te gaan koken met Kerst? Ga het dan alsnog doen! Je mag helaas de familie niet uitnodigen, maar genieten van lekker eten kan nog steeds!

10. Kijk bloopers van je favoriete films of series

Oude films en series terug kijken is super leuk, maar het bekijken van bloopers is eigenlijk nog veel hilarischer. Ben je trouwens een fan van GTST? Ook hier zijn veel bloopers van te vinden.

11. Leuke idee om te doen – Kaarsen maken

Op internet en op Pinterest zijn onwijs veel leuke DIY’s te vinden, waardoor het maken van je eigen kaarsen. Wat ikzelf heel toch vind zijn van die gedraaide dinerkaarsen. Super simpel om te maken! Je hoeft ze namelijk alleen maar even in warm water te leggen, plat te drukken en vervolgens te draaien. Zo tof!

12. Maak een Puzzeltocht

Wil je Kerst toch graag met familie vieren tijdens Corona? Organiseer dan een puzzeltocht! Puzzeltochten zijn altijd heel tof om te doen, maar dit is ook gelijk een heel leuk spel om Coronaproof te spelen.

13. Stap in de auto en maak een ritje

En tot slot een hele goede tip om Kerst tijdens Corona te vieren, namelijk door in de auto te stappen en lekker rond te rijden. Kerstmuziek aan en meezingen maar!

Hoe ga jij Kerst dit jaar vieren?

Leuke ideeen om te doen met kerst tijdens corona, Kerst tijdens corona, hoe kerst vieren tijdens vorona, hoe kerst vieren met corona, corona proof kerst, leuke ideeen om te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *