15 leuke dingen om thuis te doen

Het is herfst en dat betekent dat we allemaal wat meer in huis te vinden zijn. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om thuis te doen. Even geen inspiratie? Wij hebben een aantal leuke dingen om te doen in huis voor je onder elkaar gezet!

by 

Leuke dingen om thuis te doen. Het is herfst en dat betekent dat we allemaal wat meer in huis te vinden zijn. Het zonnetje zit wat vaker verstopt achter de grijze wolken en ook wordt het steeds natter en kouder. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om thuis te doen. Dingen waar je waarschijnlijk afgelopen zomer niet aan toe kwam en waarvoor je nu wat meer tijd hebt. Mocht je even geen inspiratie hebben, dan hebben wij een aantal leuke dingen om te doen in huis voor je onder elkaar gezet!

1. Lekker uitgebreid ontbijten

Dek de tafel en geniet optimaal van je ontbijt. Beleg je broodje extra rijk, bak een eitje of maak een heerlijk rijk gevuld schaaltje yoghurt. Alles kan en je hebt toch tijd zat.

2. Opruimen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij “leuke dingen om in huis te doen”, maar toch heb je er uiteindelijk veel plezier van. Plan vandaag een kastjes dagje in. Maak één voor één alle kastjes in huis leeg, maak ze schoon en richt ze opnieuw in. De kans is groot dat je veel leuke dingen tegenkomt die je vergeten was en het ruimt ook lekker op. Lekker zo veel overzicht!

3. Computer

Heb jij je computer al jaren? Dan is het extra leuk om eens rond te speuren naar oude dingen. Foto’s mails, video’s, etc. Je komt vast leuke dingen tegen die even terug in de tijd nemen.

4. Ga je eigen huis stylen

Kies één kamer in huis uit en ga deze stylen en helemaal opnieuw inrichten. Denk eens na over de indeling, de opstelling van de meubelen en bekijk ook eens goed wat je aan de muur hebt hangen. Wissel eens iets om of verplaats iets uit een andere kamer die misschien wel beter tot zijn recht komt in jouw projectkamer.

Met deze tips creëer je trouwens een hele fijne vibe in huis!

5. Maak een mooi moodboard

Ben je helemaal niet goed in het stylen van een ruimte? Dan kun je ook van tevoren ook een moodboard maken. Kies kleuren uit die je mooi vind en je een fijn gevoel geven en gebruik het tijdens het stylen. Daarnaast kun je ook een moodboard maken met mooie dingen, leuke dingen en dingen waar je vrolijk van wordt. Lekker knippen en plakken.

6. Bekijk series die je vroeger graag keek

Er is vast wel een serie die je vroeger helemaal geweldig vond. Friends? Sex and the City? Goede tijden, slechte tijden? Ga ze nog een keer kijken!

7. Ga een spelletje spelen dat je vroeger speelde

Als kind was het geweldig om computerspelletjes te spelen. Maar ook bordspelletjes blijven altijd leuk om te doen. Je bent nooit te oud voor spelletje!

8. Verwen je huisdier

Waarschijnlijk geef je je huisdier al heel veel liefde, maar gooi het eens over een andere boeg. Leer je huisdier een kunstje, ga iets leuks doen samen of bedenk een spelletje die jullie nog nooit gespeeld hebben. Verstoppertje, maak een parcourtje of ga dansen op muziek.

9. Ga uitgebreid koken

Kijk wat je in de koelkast hebt liggen en maak er een zo uitgebreid mogelijk diner van. Een lekkere salade, beleg geroosterd stukjes brood extra lekker of doe wat kruiden over de aardappeltjes.

10. Doe iets creatiefs

Ga schilderen. Vooral aquarel schilderen is super leuk! Maar ook tekenen en kleien is heel rustgevend.

11. Lekker ruiken

Doe al je sjaals, handschoenen en mutsen in de was, zodat ze straks lekker ruiken. Deze heb je de komende tijd vast weer vaker nodig en als je toch je neus in je sjaal gaat doen, dan is het wel extra fijn als het naar je favoriete wasverzachter ruikt.

12. Verdienen

Verkoop oude kleding, schoenen en tassen. Zo verdien je geld en heb jij weer ruimte voor nieuwe outfits.

13. Inspiratie

Ga opzoek naar toffe quotes en hang ze op. Op Pinterest vind je er een hele hoop die je zelfverzekerder, vrolijker en ondernemender kunnen maken. Let’s do it!

14. Fotoboek (of bullet journal)

Bekijk oude fotoboeken of maak een nieuwe fotoboek. Een heerlijke vakantie, leuke dingen die je de afgelopen tijd beleefd heb of een fotoboek van jou en je vriendinnen/vrienden.

15. Bekijk bloopers van je favoriete series of films

Oude films en series terug kijken is super leuk, maar het bekijken van bloopers is eigenlijk nog veel hilarischer. Ben je trouwens een fan van GTST? Ook hier zijn veel bloopers van te vinden.


leuke dingen om te doen met je bff wat te doen tijdens corona met je vriend euke dingen om te doen met je gezin tijdens corona leuke dingen om te doen als je je verveelt leuke dingen om te doen tijdens corona leuke dingen om te doen met je bff tijdens corona leuke dingen om te doen buiten dingen om te doen in de vakantie thuis

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *