3x Kleurentrends voor de keuken die nu erg populair zijn

Op het gebied van keukens zijn er ieder jaar weer nieuwe trends te vinden. Terwijl we een aantal jaren geleden massaal voor de witte keukens…

by 
Keukenkleuren trends
Keukentrends 2024

Op het gebied van keukens zijn er ieder jaar weer nieuwe trends te vinden. Terwijl we een aantal jaren geleden massaal voor de witte keukens gingen, vinden we het nu erg mooi om de keuken een andere kleur te geven. We zijn dol op warme en natuurlijke kleuren en combineren deze het liefst met natuurlijke materialen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hout, beton, marmer en graniet. Naast kleur is het tegenwoordig ook erg populair om voor matte keukens te gaan in plaats van hoogglans. Kortom, er is de afgelopen jaren veel veranderd. Ben je van plan om een nieuwe keuken aan te schaffen, dan is het verstandig om je eerst te laten inspireren. En om je alvast wat op gang te helpen heb ik de drie keukenkleuren die nu erg populair zijn onder elkaar gezet.

Mat beige

In veel gevallen is het aanrechtblad van een ander materiaal gemaakt dan de keukenkasten. Ook hebben ze vaak een andere kleur. En toch is het een grote trend om de keukenkasten in dezelfde kleur te hebben als het aanrechtblad. Kleuren als beige, klei, oud groen, oud roze en taupe zijn erg populair. Dit zijn kleuren met een matte afwerking en stralen vooral heel veel rust uit. Daarnaast wordt er bij deze keukens vaak gekozen voor een dunner keukenblad om de keuken een subtiel en eenvoudig karakter te geven. Hierdoor krijgt de keuken een prachtige basic uitstraling zonder dat het saai oogt.

Warm hout

Aanrechtbladen die gemaakt zijn van hout of een houtlook hebben, zagen we al heel wat jaren voorbij komen. Maar in 2024 zien we dat naast de aanrechtbladen ook de keukenkasten steeds vaker een houtlook hebben. Met name de warme, donkere houtkleur. Dit is ontstaan vanuit de Scandinavische en de Japandi interieurstijl die beiden momenteel ook geliefd zijn. De mooiste eigenschap aan hout is dat het voor warmte en sfeer zorgt. Dus kies je voor een keuken waarbij ook de keukenkasten een mooie houtlook hebben, dan krijg je gelijk een sfeervolle keuken.

Mat zwart

Mat zwarte keukens zijn ook in 2024 heel erg populair. Er wordt gekozen voor zowel een zwart aanrechtblad als voor keukenkasten, maar er wordt ook gekozen voor een zwarte keuken gecombineerd met hout. Beide combinaties maken de keuken rustig en zorgen toch voor een hele luxe uitstraling. Wanneer er gekozen wordt voor een keuken met zowel een zwart aanrechtblad als keukenkasten, wordt er bij het aanrechtblad ook vaak de voorkeur gegeven aan een zwart marmeren aanrechtblad.

Inspiratie

Ben je er nog niet helemaal uit wat voor keuken het beste bij jullie interieur past? Ga dan eens inspiratie op doen bij showroomkeukens. Hier kun je alle kleuren, materialen en samenstellingen goed zien en beoordelen. En in veel gevallen kun je zelfs een tekening laten maken. Neem hiervoor de afmetingen van de plaats waar de keuken zal gaan komen mee.

Heb je een goede keuken, maar ben je niet helemaal tevreden over de kleur, dan zou je de keuken natuurlijk ook kunnen wrappen. Het wrappen van een keuken kan in de keukenkleuren die momenteel erg populair zijn, waardoor je je keuken gelijk een upgrade kunt geven, zonder een geheel nieuwe keuken aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *