5x Leuke buitenkeuken ideeen

Tegenwoordig zie je steeds meer buitenkeukens in tuinen of onder overkappingen staan. Tijdens de zomeravonden kun je er perfect koken voor je familie en vrienden…

by 
Aanschaffen buitenkeuken
Buiten koken

Tegenwoordig zie je steeds meer buitenkeukens in tuinen of onder overkappingen staan. Tijdens de zomeravonden kun je er perfect koken voor je familie en vrienden en maak je het direct gezelliger in de tuin. Een gedekte tuintafel, een lichtslinger en een paar tuinfakkels en je wilt niet meer naar binnen. Daarnaast is koken in de buitenlucht natuurlijk ook beter voor het huis en gezondheid, omdat de dampen niet blijven hangen. Kortom, een buitenkeuken is een prachtig en gezellige aanwinst voor jouw tuin. Maar waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een buitenkeuken? En welke voorzieningen heeft een buitenkeuken nodig? Leuke vragen die je je af kunt vragen voordat je een buitenkeuken besteld of op maat laat maken. We helpen je wat op weg!

Waar dien je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een buitenkeuken

Wil je een tuinkeuken aan jouw tuin toevoegen dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan;

Het houtsoort van de buitenkeuken

Er zijn verschillende houtsoorten waarmee een buitenkeuken gemaakt kan worden. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de houtsoort. Er zit namelijk wel degelijk verschil tussen de houtensoorten waarvan een buitenkeuken gemaakt wordt. Daarnaast heeft iedere houtsoort een behandeling nodig om de buitenkeuken te beschermen tegen vocht en hitte. Laat je hierin goed adviseren op websites als buitenkeukendeal.nl om ervoor te zorgen dat de buitenkeuken lang mooi blijft.

De plaats van de buitenkeuken

Net als andere houten elementen en meubels in de tuin kan vocht ervoor zorgen dat hout krom gaat trekken en gaat verkleuren. Het is dan ook erg belangrijk dat je bij het plaatsen van een buitenkeuken goed nadenkt over de plek in de tuin. Wellicht is het een optie om het onder een overkapping te plaatsen of op een plek waar het zo min mogelijk vochtig is. Het is erg aan te raden om de keuken op een verhoging of op tegels te plaatsen, zodat het hout zo min mogelijk in aanraking komt met vocht.

5x Leuke ideeen voor een buitenkeuken

Een buitenkeuken kun je helemaal zelf samenstellen. Er zijn verschillende vormen en maten en daarnaast zijn er ook veel mogelijkheden op het gebied van leuke toevoegingen aan de buitenkeuken. Maar welke voorziening voor een buitenkeuken zijn nu het meest ideaal? De volgende 5 leuke ideeën voor een buitenkeuken zullen zeker weten een aanwinst zijn!

Barbecue

De meest populaire voorziening voor een buitenkeuken is een barbecue. Tijdens de zomermaanden wordt er enorm veel gebarbecued en vooral tijdens tuinfeesten staan hij vaak aan. Een barbecue wordt vaak in het midden van de keuken geplaatst, zodat het rauw vlees of vis aan de ene kant van de barbecue neergelegd kan worden en het gegaarde vlees of vis aan de andere kant van de barbecue neergelegd kan worden. Dit werkt erg efficiënt.

Pizzaoven

Pizza’s zijn heerlijk om zelf te maken. Veel mensen zijn er dol op en daarom ik het ook zeker een aanwinst voor de buitenkeuken. Het is erg gezellig om samen de pizza te beleggen en voor je het weet haal je een heerlijke pizza uit je eigen pizzaoven. In vergelijking met een barbecue is een pizza namelijk erg snel gebakken. Het is dan ideaal als je voor een grote groep gaat koken en ook met kinderen is dit vaak een groot succes.

Plancha

Een Plancha grill is een elektrische bakplaat. Het is snel opgewarmd en je kunt er eigenlijk alles op bereiden. Houd je niet zo van barbecueën maar vind je het wel erg leuk om buiten te koken, dan is een Plancha echt aan te raden.

Een inbouw koelkast

Om niet zo vaak naar binnen te hoeven lopen, is het wel zo handig om ook een inbouw koelkast in de buitenkeuken te hebben staan. Sausjes, drankjes en ingrediënten die je tijdens het koken nodig hebt, heb je zo binnen handbereik.

Spoelbak

Om de buitenkeuken zo netjes en schoon mogelijk te houden is het aan te raden om een spoelbak toe te voegen aan de keuken. Je gebruikt het meer dan je verwacht.

Zou jij een buitenkeuken aan willen schaffen? En welke voorzieningen zou jij graag toe willen voegen?

2 comments

  1. Wat een leuk artikel. Wij hebben een grote mooi overdekte ruimte buiten (wij noemen deze onze chalet). Dit jaar wil ik de binnenkant volledig met hout afzetten voor een natuurlijke uitstraling. Ook gaan we extra elektriciteit voorzien. Ik wil namelijk kastjes verwerken tegen de wand waar ik in de lente en zomer gezellig thee of koffie kan maken aangezien ik mijn koffie ‘s ochtends altijd buiten drink. Zo hoef ik niet steeds naar binnen te lopen voor een nieuwe kop. Ik kijk er al naar uit om alles in orde te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *