5X Lief voor je haar

Tijdens de wintermaanden kan je haar droog en pluizig worden. Het kost misschien veel meer tijd en moeite om je haar in model te krijgen….

by 
Bron

Tijdens de wintermaanden kan je haar droog en pluizig worden. Het kost misschien veel meer tijd en moeite om je haar in model te krijgen. En ben je eenmaal de deur uit, dan kan het buiten ook nog zo vochtig zijn dat het model in je haar weer instort. Daarnaast droogt je haar sneller uit door de verwarming en kan het wel wat meer verzorging gebruiken. Daarom deze 5 tips voor mooi haar tijdens de winter!

Gebruik een haarolie

Na het wassen van mijn haar doe ik eigenlijk altijd olie in mijn haar. Dit doe ik op droog haar en ik kan jullie vertellen dat ik veel olie gebruik. Mijn haar is best droog van zichzelf, waardoor het wel wat extra verzorging kan gebruiken.

Kokosolie is trouwens ook echt pure liefde voor je haartjes.

Laat je haar door lucht drogen

Zodra je onder de douche weg stapt ben je misschien geneigd om je haar te föhnen of met een hairtool in model te maken. Probeer dit tijdens deze maanden van het jaar zo min mogelijk te doen. Was je haar savonds, duik op de bank en laat je haar rustig opdrogen.

Borstel je haar rustig en niet als je haar nat is

Wanneer we weinig tijd hebben zijn we ook geneigd om ons haar sneller en harder te borstelen. Wees eens wat bewuster van de manier waarop je je haar borstelt. Het gaat er niet om dat je je haar borstels, maar dat je haar er mooier door wordt. Ook is het borstelen van je natte haar niet zo’n goed idee. Het is dan namelijk een stuk kwetsbaarder.

Kapper

Hoewel het de afgelopen twee jaar niet zo gemakkelijk was is het voor je haar wel belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan. Al is het maar om de puntjes te knippen.

Was je haar niet te vaak

Mijn laatste tip en ook gelijk mijn favoriete tip is het zo min mogelijk wassen van je haar. Ik was mijn haar ongeveer 1 keer in de twee weken en dit is voldoende. En ik kan ook echt zeggen dat mijn haar er minder pluizig en vettig door is geworden. Op één of andere manier krijg je toch snel vettig haar als je je haren vaak wast

Er zijn mensen die helemaal stoppen met het wassen van hun haren met shampoo, maar dat gaat mij toch echt iets te ver. Ik vind het namelijk wel erg fijn om mijn haar te wassen. Je hebt echt het gevoel dat je haar weer schoon is en het ruikt gelijk ook weer heerlijk fris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *