6 Simpele tips voor een opgeruimd huis

6 simpele tips voor een opgeruimd huis. Geen stress dat er onverwachts iemand langskomt en een fijn thuis gevoel zonder chaos om je heen.

by 

6 Simpele tips voor een opgeruimd huis. Ken je dat gevoel; je bent toch wel een beetje bang dat je onverwachts visite krijgt. Je hebt je huis niet altijd op orde en misschien schaam je je zelfs een beetje als iemand alle “rommel” zou zien. En toch kun je ervoor zorgen dat je huis er altijd opgeruimd uitziet, zonder dat je er heel veel tijd aan kwijt bent. Met deze 6 simpele tips voor een opgeruimd huis heb je je huis zo weer op orde en kun je het gemakkelijker netjes houden. Geen stress dat er onverwachts iemand langskomt en een fijn thuis gevoel zonder chaos om je heen. Heerlijk toch! Hier komende de 6 tips!

Bed opmaken

Het begint eigenlijk al als je je bed uitstapt. Maak je bed op. Zorg dat je dekbed netjes op je bed ligt en kussens ook niet verfrommeld op je bed liggen. Dit geeft gelijk een heel fijn, overzichtelijk gevoel, waardoor je je dag goed begint. Heb je leuke sierkussens, dan kun je deze ook mooi op het bed decoreren. De slaapkamer is waarschijnlijk niet een plek waar je snel visite verwacht, maar ook deze kamer wil je graag netjes hebben.

De vaat

Zodra je ‘s avonds naar bed gaat vul je de vaatwasser en zet je hem aan. Haal ook een doekje over het aanrecht, zodat het helemaal schoon is. De volgende ochtend is de vaat schoon. Pak alles uit, zodat je de rest van de dag de vieze vaat weer gelijk in de vaatwasser kan zetten. Hierdoor heb je gelijk ook meer tijd over om ‘s avonds te relaxen.

De was

De was doen is eigenlijk helemaal niet zo erg. Tenzij je de bergen was natuurlijk laat groeien. Was daarom iedere dag een beetje. Je zal merken dat je het snel even tussendoor kan doen en dat het veel minder moeite kost dan wanneer je écht moet wassen, omdat de kasten leeg zijn. Momenteel leg ik wel eens stapeltjes voor de wasmachine neer. De wasmachine staat op zolder, dus niemand heeft hier last van. Dit werkt op zich wel prima, omdat het gesorteerd is en ik het snel in de wasmachine kan doen. Maar stiekem droom ik van een mooie wasmachine kast. Zodra wij onze zolder gaan verbouwen tot slaapkamer, zal ook de wasmachine een mooie ombouw krijgen.

6 Simpele tips voor een opgeruimd huis

Rommel opbergen

Geef alle spullen in huis een vaste plek. Heb je kinderen dan zal er vaak genoeg speelgoed tevoorschijn gehaald worden die je huis weer rommelig maken. Haal daarom een aantal mooie, grote manden in huis, het liefst met deksel, zodat je daar al het speelgoed weer in kan gooien als ze uitgespeeld zijn.

Houd de vloer zo veel mogelijk vrij

Natuurlijk ontkom je er niet aan als je kinderen willen spelen, maar toch is het belangrijk om geen rommel of kleding op de vloer te laten liggen. Dit oogt enorm rommelig. Heb je vuile was? Doe het dan gelijk in de wasmand. Kleine moeite, het zorgt voor meer overzicht en ook voorkom je vieze geurtjes in huis.

Denk niet; dat doe ik straks wel

Als je gehaast bent, dan ben je sneller geneigd om rommel te laten slingeren. Vaak kom je er later ook niet aan toe en zal het alleen maar rommeliger worden. Doe de vaat inde vaatwasser, gooi afval weg, bewaar folders niet onnodig lang, houd de keuken netjes tijdens het koken. Als je alles bijhoudt, dan kost het je veel minder moeite om het huis schoon te houden, dan je denkt. Op één gegeven moment wordt het ook een gewoonte, waardoor het je nog minder moeite gaat kosten.

2 comments

  1. Het bed opmaken vind ik echt vrij useless, haha! Ik – of iemand anders – komt overdag toch niet in mijn slaapkamer. De vaatwasser is hier gelukkig niet na een dag al vol, en wij laten ‘m juist bewust overdag draaien op onze eigen zonne-energie.

    1. Hahaha, dat snap ik helemaal. De insteek is alleen dat het opmaken van je bed orde en overzicht schept. Het zou je productieve maken als je je dag zo zou beginnen. Super fijn trouwens dat jullie zonne-energie hebben en dat de vaatwasser ook niet zo snel vol zit. Daar ben ik wel een beetje jaloers op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *