8 Leuke Sinterklaas spelletjes

Deze 8 hele leuke Sinterklaas spelletjes zijn voor jong en oud geweldig om te spelen. Zo wordt Pakjesavond nog gezelliger!

by 
leuke sinterklaas spelletjes
Bron

Leuke Sinterklaas spelletjes

Volgend weekend is het Pakjesavond. Gaan jullie er ook weer een gezellige dag/avond van maken? Lekkere hapjes op tafel, Sinterklaas muziekje aan en Sinterklaascadeautjes! Worden de cadeautjes op één stapel gelegd? Of gaan jullie er ook een heel gezellig spel van maken? Door een leuk Sinterklaas spel te gaan doen heb je gelijk een heel leuk programma, zonder dat het veel geld kost. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met 8 hele leuke Sinterklaas spelletjes die voor jong en oud geweldig zijn om te spelen. Hier komen ze!

Dobbelspel

Een dobbelspel is één van de bekendste leuke Sinterklaas spelletjes voor Pakjesavond. Er zijn meerdere varianten en het is ook helemaal niet erg om jullie eigen regels te bedenken. Maak een grote stapel van alle Sinterklaascadeautjes, pak er een dobbelsteen bij en gooi je bijvoorbeeld “6 ogen”, dan mag je een cadeautje pakken. Gooi je bijvoorbeeld “1 oog”, dan moet je een cadeautje afstaan.

Pannenlappen spel

Het pannenlappen spel is een Sinterklaas spel waarbij je een cadeautje om de beurt uit probeert te pakken met je handen in pannenlappen. Zodra de volgende spelen met een dobbelsteen “6 ogen” gooit, is hij/zij aan de beurt om het cadeautjes open te proberen te maken.

Sinterklaas Quiz

Stel zelf een Sinterklaas quiz samen. Ga opzoek naar informatie over deze feestdag en maak de quiz zo veelzijdig mogelijk. De winnaar wint een Sinterklaascadeautje!

Pietenparcours

Pieten zijn enorm lenig. Jullie ook? Maak een pietenparcours.

Zak van Sinterklaas-lopen

Heb je genoeg Sinterklaaszakken in huis? Ga dan zaklopen! Dit Oud-Hollandse spel blijft hilarisch!

Taaitaai Happen

Ook dit spel is afgeleid van een oud-Hollands spel, namelijk Koekhappen.

Jeu De Boules

Speel “Jeu de Boules” met pepernoten! Dit is moeilijker dan het lijkt! Marsepein balletjes mag eventueel ook.

Mini chocoladeletter scrabble

Haal een heleboel mini chocoladeletters in huis, verdeel ze en ga gezellig scrabble-en. De chocoladeletters passen helaas niet op het originele bord, maar jullie zijn vast creatief genoeg om zelf een bord te maken.

Wat vind jij van deze Leuke Sinterklaas spelletjes?

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *