9x Zo leuk zijn stickers!

Ik herinner mij nog heel goed dat ik op de basisschool een sticker in mijn schrift kreeg wanneer ik de opdracht goed gedaan had. Dit…

by 

Ik herinner mij nog heel goed dat ik op de basisschool een sticker in mijn schrift kreeg wanneer ik de opdracht goed gedaan had. Dit motiveerde enorm, want je wilde er altijd wel graag eentje hebben. Ook herinner ik mij nog dat ik van mijn opa en oma voor mijn 6de verjaardag stickers van jonge dieren kreeg. Ik vond iedere sticker zo mooi! Ik plakte ze daarom in een speciaal boekje, zodat ik ze voor altijd bij me kon houden. En nog steeds word ik blij van stickers. Je kan stickers voor op verschillende doeleinden gebruiken, ze zijn er in alle soorten en maten en je kan zelfs je eigen stickers ontwerpen. Daarom “9x Zo leuk zijn stickers!”

Stickers zijn leuk om cadeautjes extra feestelijk in te pakken

Cadeautjes geven en krijgen is natuurlijk heel erg leuk. Maar naast het geven van cadeautjes is het tegenwoordig ook extra leuk om het cadeautje heel feestelijk in te pakken. Inpakpapier met prachtige prints die perfect bij de gelegenheid passen en er vervolgens nog een paar lintjes, veertjes, glitters of touwtjes aan vast maken met een mooie bijpassende sticker. Dat maakt het geven en krijgen van een cadeautje nog feestelijker.

Vooral tijdens speciale gelegenheden, als een verjaardag, Kerst of Pakjesavond, gebruik ik vaak stickers. Dit is net even iets extra’s en veel leuker dan een gewoon plakbandje.

Kinderen zijn dol op stickers

Zodra wij gaan knutselen worden er ook stickers bij gehaald. Stickers blijven geweldig en we hebben er dan ook best wel veel. Dierenstickers, stickers van voertuigen, bloemen, hartjes, prinsessen en ga zo maar door. Mijn kinderen zijn er dol op! Nu was mijn dochter vanmorgen een beetje sip, omdat ze liever niet naar school wilde. Om haar te verrassen heb ik daarom een leuke sticker in haar broodtrommeltje gedaan. Hier werd ze heel blij van!

Stickers als beloningmiddel

Zoals ik al vertelde werken stickers ook perfect als beloningsmiddel. Zo gebruikte ik stickers tijdens de zindelijkheidtraining. Ik had een pakketje gekocht met kaarten en stickers om te helpen bij de zindelijkheidstraining, maar deze stickers vielen niet heel erg in de smaak. Er was maar weinig keus en dit zorgde er eigenlijk voor dat de training moeizamer verliep. Toen ik de stickers had vervangen voor leuke stickers ging de training ineens weer heel goed!

Naamstickers op schoolspullen

Nu mijn dochter naar de basisschool gaat merk ik dat we best veel spullen kunnen kwijtraken. Gelukkig heeft de juf een speciale bak op school met spullen die achtergebleven zijn. Maar toch kan het voorkomen dat een ander kindje iets mee naar huis neemt. Naamstickers die je op spullen of textiel kan plakken zijn ideaal voor kinderen die naar de opvang of naar school gaan.

Ik zag zelfs laatst een handige hack om een grote sticker verticaal doormidden te knippen en de linkerkant van de sticker in de binnenkant van de linker schoen te plakken en de rechterkant van de sticker in de binnenkant van de rechter schoen te plakken. Op deze manier kan een kind gemakkelijker zien welke schoen aan welke voet moet. Super handig!

Sticker als envelop sluiting

De uitnodiging van onze bruiloft heb ikzelf ontworpen. Dit was heel leuk om te doen, omdat je het zo uitgebreid kan maken als je zelf wilt. Denk aan het vinden van een bijpassende envelop, mooi papier om de uitnodiging op af te laten drukken en een bijpassende sluitsticker voor op de envelop. Het werd hierdoor een prachtige set.

Naast een uitnodiging voor een bruiloft kun je met stickers kindertraktaties ook gezelliger maken. Er zijn traktatiestickers verkrijgbaar met teksten als “…. is jarig!”, “… gaat naar de basisschool” of “…. krijgt een broertje!”

Stickers als promotiemiddel

Regelmatig bestel ik iets bij kleinere webshops en ik merk dat de pakketjes vaak extra mooi ingepakt zijn. Er wordt een vloeipapiertje omheen gedaan en deze wordt vastgeplakt met een sticker met de naam of logo van de webshop erop. Hierdoor wordt het een heel feestelijk “cadeautje”.

Muurstickers

Een leuke manier om de wand van een kinderkamer gezelliger te maken is door er muurstickers op te plakken. Het voordeel hiervan is dat je geen gaten in de muur hoeft te boren en je ze gemakkelijk kan vervangen. Muurstickers zijn gemaakt van speciaal materiaal, zodat de muur, het behang of de verf niet beschadigd worden wanneer je de stickers weer wilt verwijderen. Zo heeft mijn zoontje hele leuke muurstickers van bootjes en mijn dochter van sterretjes en duifjes.

Raamsticker om inkijk te verminderen

Iets dat nog op mijn wensenlijstje staat is een raamsticker om de inkijk te verminderen. Deze wil ik graag op het raam naast de voordeur plakken. Er zijn verschillende soorten raamstickers te bestellen. Matte raamstickers of juist met een patroon. Het is maar net wat je mooi vindt.

Zelf stickers ontwerpen en af laten drukken

Naast deze leuke voorbeelden van stickers zijn er natuurlijk nog veel leuke manieren om stickers te gebruiken. Er zijn best veel winkels die stickers verkopen, maar het is natuurlijk ook wel echt heel tof om je eigen stickers te ontwerpen en af te laten drukken. Vooral als het voor een verjaardagsfeestje, een bruiloft of voor bedrijfspromotie is.

Ben je toch niet zo’n voorstander van stickers, omdat ze niet heel milieuvriendelijk zijn? Er zijn zelfs duurzame stickers die geen PVC bevatten, herbruikbare stickers, magneetstickers en YUPO Tako stickers die voorzien zijn van kleine zuignapjes. Kortom, stickers zijn zowel leuk als functioneel!

2 comments

  1. Vorig jaar kocht ik ook een aantal stickers. Zo kocht ik bloemen stickers voor op de slaapkamer, maar ook leuke deurstickers voor de keukendeur en de deur naar onze gamingroom. Graag zou ik nu ook nog een volledig deursticker willen kopen voor de deur naar de dressing. Helaas ben ik er zoveel mooie tegengekomen en zit ik met keuzestress lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *