Belangrijke informatie over het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde

Belangrijke informatie over het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde Het is erg vervelend om te ontdekken dat de huidige WOZ-waarde van je woning…

by 

Belangrijke informatie over het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde

Het is erg vervelend om te ontdekken dat de huidige WOZ-waarde van je woning te hoog is. Als je van plan bent om bezwaar aan te tekenen, is het van essentieel belang om dit op de juiste manier te doen. Hieronder vind je alle belangrijke informatie die je moet weten bij het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde.

Waarom zou je bezwaar maken?

Als je niet tevreden bent met de vastgestelde WOZ-waarde van je huis, heb je de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. Dit kan eenvoudig online worden gedaan door het indienen van een bezwaarschrift. Het is belangrijk om te weten dat je binnen 6 weken nadat je de waardebeschikking hebt ontvangen bezwaar moet maken.

Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar zou willen maken. Ten eerste, als je van mening bent dat de WOZ-waarde van je huis hoger is dan de werkelijke waarde. Dit kan zijn door een onjuiste beschrijving van de woning of het gebruik van onjuiste gegevens bij de waardebepaling. Aan de andere kant, als je denkt dat de WOZ-waarde van je huis juist lager is dan de werkelijke waarde, kun je ook bezwaar maken.

Belangrijke punten om te weten voordat je bezwaar maakt:

– De WOZ-waarde wordt vastgesteld op basis van de waardepeildatum van 1 januari;

– De gemeente vergelijkt de WOZ-waarde van je huis met die van andere woningen in de buurt;

– Als je van mening bent dat de WOZ-waarde van je huis te hoog is, kun je bezwaar maken;

– Je dient het bezwaar in binnen 6 weken nadat je de WOZ-beschikking hebt ontvangen.

Zijn er kosten aan verbonden?

MaakWOZbezwaar.nl is gespecialiseerd in het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde. Ze bieden deze dienst aan particuliere woningbezitters en huurders. Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ-waarde, kun je als huiseigenaar niet alleen besparen op de OZB-belasting, maar ook op de inkomsten- en waterschapsbelasting. MaakWOZbezwaar.nl neemt alle zorgen uit handen en helpt je graag bij dit proces, en het beste van alles is dat ze dit volledig kosteloos doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *