Binnenkijken ♡ De droomkeuken van Linda

Wauw, wauw, wauw!! Dat is het eerste dat wij dachten bij het zien van de fantastische droomkeuken van Linda. Linda woont samen met haar familie,…

by 
mooie landelijke keuken

Wauw, wauw, wauw!! Dat is het eerste dat wij dachten bij het zien van de fantastische droomkeuken van Linda. Linda woont samen met haar familie, paarden, twee hanen, haar kat en de meest schattige fluffy alpaca’s op een prachtige boerderij in Zuid-Holland. Vol passie en liefde deelt ze via haar website Lindaswholesomelife.nl en haar Instagram de mooiste foto’s van haar “groene bubbel”.

Ruim een half jaar lang is ze samen met haar verloofde bezig geweest om uiteindelijk hun droomkeuken te realiseren. Wat begon met een paar schetsen werd vervolgens uitgewerkt. Stapje voor stapje kwamen ze steeds dichterbij en tot de dag van vandaag genieten ze volop van het mooie eindresultaat.

Om dit resultaat te bereiken moest er eerst een draagmuur verwijderd worden. Met als resultaat dat de kleine keuken omgetoverd werd tot een ruime open keuken. Een grote klus, maar met een groot effect!

Na het afbreken van de muur moet alles natuurlijk afgetimmerd en afgewerkt worden en kon de oude keuken verwijderd worden. Leidingen en stroomkabels werden omgelegd, het gas werd afgesloten en in plaats daarvan werd er een nieuwe perilex kabel getrokken. De muur werd gestuct en ook de vloer werd geëgaliseerd. De basis was klaar, de keuken kon geleverd worden!

IKEA droomkeuken

De basis van deze mooie keuken is afkomstig van IKEA. Het voordeel is dat je hem heel gemakkelijk zelf kan samenstellen. Een nadeel is dat je de keuken in heel wat dozen thuis bezorgd krijgt en zelf in elkaar moet zetten. De pakketten van IKEA worden vaak vergeleken met de ultieme relatietest, dus het in elkaar zetten van een keuken vraagt vast voor heel wat doorzettingsvermogen. Maar gelukkig is het Linda en haar verloofde gelukt! Ze hebben veel lol gehad tijdens het in elkaar zetten en het plaatsen van de keuken en kunnen uiteindelijk vol trots zeggen dat ze het helemaal zelf gedaan hebben!

Keuken details:

Keukenastjes: AXSTAD, handgrepen: BAGGANÄS, werkblad: KARLBY, spoelbak: HAVSEN, kraan: GAMLESJÖN.

De Hollandse handvorm tegeltjes

Boven de keuken zijn prachtige tegetjes geplaatst. Dit zijn Hollandse handvorm tegeltjes die perfect matchen met de kleur van de keukenkastjes. Ze stralen rust uit en maken de keuken helemaal compleet. Ook hangt er een houtenplank boven de keuken, met ingebouwde spotjes. En ook deze wandplank heeft Linda perfect gestyled.

Het aanrecht is voorzien van een ruime wasbak met zwarte kraan. Dit zijn beiden enorme eyecatchers. Ze zorgen voor een landelijke sfeer en geven de keuken een extra upgrade. En hebben jullie ook gezien dat de handgrepen goed bij de zwarte kraan passen?

Slimme tip: Een stuk van het aanrechtblad is gebruikt als vensterbank, zodat de keuken net iets meer verlengd wordt.

Koffiecorner

Aan de andere kant van de keuken zijn de oven en de magnetron te vinden en is er een gezellige koffiecorner gecreëerd. Extra ruimte in de keuken en een perfecte plek om de espressomachine neer te zetten. Het servieskastje is voorzien van glazen plankjes en bevat aan de onderkant een lichtplaat, waardoor er voldoende licht is en dit hoekje heel ruimtelijk oogt. Kortom, aan alles is gedacht!

Waar haalde je de inspiratie vandaan?

De inspiratie van de keuken komt veelal van mijn voorliefde voor landelijk wonen (boerderijen hebben vaak zo’n mooie witte spoelbak) en inspirerende Scandinavische woonaccounts op Pinterest en Instagram. Dit met een mix met de materialen en kleuren die wij mooi vinden, zo is de keuken en de inrichting ervan al snel ontstaan.

Zou je nog eens zo’n groot project willen starten?

Voorlopig zitten we nog heel erg goed hier en sta ik iedere dag met veel plezier in de keuken. Aan een nieuw projects starten moet ik nu nog even niet denken, maar dat kan zomaar omslaan, we zijn niet vies van een nieuw avontuur ☺️ een opknap boerderij met veel grond is nog steeds onze grote droom.

Wat mag een droomkeuken absoluut niet ontbreken?

Ik moest hier even over nadenken maar ik denk dat het vooral de persoonlijke touch is. Een keuken zonder warmte en een


De rest van de verbouwing en andere leuke, inspirerende verhalen en foto’s vind je terug op de website Lindaswholesomelife.nl. Dankjewel Linda, voor het delen van jouw mooie droomkeuken!

Lees ook: Een nieuw interieur zonder geld uit te geven

ikea droomkeuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *