Binnenkijken | De nieuwe meidenkamer van Nora

Drie weken geleden hebben we de kinderkamer van Nora veranderd in een gezellige meidenkamer. De lange muur waar haar bed tegenaan stond had een mooie…

by 

Drie weken geleden hebben we de kinderkamer van Nora veranderd in een gezellige meidenkamer. De lange muur waar haar bed tegenaan stond had een mooie zacht groene kleur. Ik vond het een prachtige kleur, maar toch merkte ik dat Nora steeds meer naar roze dingen neigt. Dus toen ik vroeg of ze het leuk zou vinden om een roze muur te krijgen antwoordde ze heel enthousiast “ja!”. Vanaf toen begon ik na te denken over een make-over. En vandaag laat ik het resultaat zien!

De muren van de meidenkamer

Zoals ik al vertelde werd de lichtgroene (early dew) muur overgeschilderd met een roze kleur (interieur). Toen ik de kleur kocht kon ik niet wachten op het resultaat. En ja hoor, het was perfect! Deze kleur roze is niet te girly. Hij is stijlvol, warm en gezellig. Hier ben ik helemaal verliefd op!

De muur waar de kledingkast tegenaan staat was al voorzien van hartjes behang. Dit behang (van de Kwantum) vind ik nog steeds heel erg mooi en is dan ook niet vervangen. Gelukkig past het uiteindelijk ook helemaal bij de rest van de make-over.

Op de muur tegenover het bed is een regenboog gekomen. Nora wilde dolgraag een regenboog. Nu zag ik hele mooie regenbogen op Pinterest voorbij komen, maar deze vond ze niet goed. Het moest een “echte regenboog” worden. Dit is uiteindelijk het resultaat geworden en ze verteld heel trots aan iedereen dat ze een regenboog op haar kamer heeft. Zo lief!

Plafond een kleur geven

Naast de muren hebben we ook het plafond een kleur gegeven. In het toilet hebben we het plafond al eens een andere kleur geven en sindsdien ben ik eigenlijk een grote voorstander van het schilderen van het plafond. Een wit plafond is een hele veilige keus, maar een kleur geeft zo veel meer sfeer en maakt het echt tot een geheel! Ik durf helaas niet meer te zeggen welke kleur is dit. Ik weet alleen dat het twee tinten lichter dan “interieur” is.

De halfhoogslaper

Samen met Nora ging ik opzoek naar een nieuw kinderbed. We scrolden door Google en al snel kwam deze mooie houten halfhoogslaper van OTTO (Ticaa) voorbij. “Deze mama!”. Je raadt het vast al; de andere bedden waren lang niet meer zo mooi als deze. Ik moest er toch even over nadenken. Tijdens onze vakantie had ze voor het eerst in een stapelbed geslapen en dat vond ze geweldig! Maar dat was maar voor een paar nachtjes. Zou een halfhoogslaper niet te vroeg voor haar leeftijd zijn? En is het wel handig als haar broertje er ook op gaat klimmen? En is een glijbaan wel praktisch/veilig/voor een lange tijd leuk genoeg? Uiteindelijk besloot ik overstag te gaan en de halfhoogslaper te bestellen. Hij werd netjes thuis bezorgd, hij was gemakkelijk in elkaar te zetten en toen hij eenmaal stond wist is dat ik de goede keus gemaakt had. Hij staat zo leuk op de kamer en de hoogte valt reuze mee!

Zowel Nora als Tim vinden de halfhoogslaper helemaal geweldig! Ze spelen er enorm veel op en ook kunnen ze onder het bed heel gezellig spelen. Ik moet wel zeggen dat Tim één keer van het trapje gevallen is en één keer iets te snel van de glijbaan ging, maar gelukkig was het meer de schrik dan dat het echt ongelukkig waren. Natuurlijk blijf ik in de buurt, maar het is veel gevaarlijker in een speeltuin dan dat er gespeelt wordt op dit bed.

Mooie woondecoratie voor de kinderkamer

Tenslotte hebben we de meidenkamer aangekleed met leuke decoratie. Aan de muur hangt een rotan spiegel in de vorm van een bloem. Deze vind ik zo leuk! Hij is van de Blokker (een alternatief). De twee lijsten met posters hingen al op haar kamer en zijn afkomstig van Desenio.

Het langwerpige kussen onder het bed is van H&M. En de grote mand heb ik al eeuwig. Geen idee waar deze van is. Waarschijnlijk is een soortgelijke mand verkrijgbaar bij Kwantum, Xenos of Action.

Het dekbedovertrek is van Wehkamp, het madeliefjeskussen is van Zara Home en het grote witte kussen is van Kwantum.

Het rieten kinderstoeltje vond ik bij de Kringloopwinkel. Het roze vloerkleed is van Intratuin. En het rotan vloerkleed is van de Action.

Ben jij ook van plan om een kamer in huis aan te passen? Dan is het misschien verstandig om nog even de Blackfriday acties te bekijken. Misschien kun je dan nog een paar leuke koopjes scoren, waardoor de make-over nog leuker wordt!

6 comments

  1. Oh, het is echt heel mooi geworden! Mooie kleuren ook inderdaad! Ik kan me wel voorstellen dat Nora blij is met haar nieuwe kamer. Mijn dochter had vroeger ook een halfhoogslaper. Ze is er nooit uitgevallen. Ik vond zelf het bed verschonen wat minder. Maar vooruit, dat moet je er maar voor over hebben.

    1. Ik had de kleur bij de Gamma gevonden. Als je dit kleurenkaartje gevonden hebt, kun je het van ieder merk laten mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *