Zelfs lekkere blauwe bessen plukken en mooie veldbloemen plukken

Eén van de leuke dingen om te doen tijdens de zomervakantie met kinderen is het bezoeken van de blauwe bessen pluktuin en de bloementuin waar…

by 

Eén van de leuke dingen om te doen tijdens de zomervakantie met kinderen is het bezoeken van de blauwe bessen pluktuin en de bloementuin waar je zelf bloemen kan plukken. Het klinkt misschien een beetje saai, maar mijn kinderen vinden het geweldig om er heen te gaan!

Tijdens de zomermaanden zijn er in Nederland verschillende pluktuinen te vinden die je gratis mag bezoeken. Denk aan pluktuinen waar je bijvoorbeeld aardbeien, peren, kersen of blauwe bessen kan plukken, maar ook aan bloementuinen vol met wilde bloemen of prachtige theetuinen.

Zeldenrust in Wapse

In een klein dorpje, genaamd Wapse, is de blauwe bessen kwekerij te vinden waar wij heen zijn geweest. Vorig jaar waren wij hier voor de eerste keer en aangezien het toen een groot succes was, besloten we ook dit jaar weer te gaan.

Tijdens het plukken van de blauwe bessen krijg je een emmertje mee (ik had zelf ook mandjes meegenomen) en betaal je uiteindelijk op basis van het gewicht dat je aan bessen geplukt hebt. Het kost per kilo 7 euro. Misschien niet heel goedkoop, maar als je je bedenkt dat het een leuk familie uitje is, dan valt het mee toch?

Onze zelf geplukte blauwe bessen

Toch gingen wij uiteindelijk met zonder blauwe bessen naar huis, want tijdens het plukken gingen er iedere keer een paar besjes in de mandjes en de rest in de mondjes. En daarna gingen ook de besjes in de mandjes in de mondjes. Schoot lekker op, haha!

We betaalden een paar euro voor de opgegeten blauwe bessen en stoken de weg over naar de bloemen pluktuin. De pluktuin stond vol met prachtige bloemen in alle kleuren. Ik maakte samen met mijn dochtertje een grote bos en deze kostte uiteindelijk 7,50 euro. Dit vond ik heel goedkoop, aangezien je bij een bloemist al snel het dubbele betaald.

Leuke dingen om te doen met jonge kinderen

Kortom, wil je een keer een leuk uitje met jonge kinderen plannen, dan is een pluktuin echt een aanrader. De kindjes hebben zich erg vermaakt, volgegeten met vitamines en antioxidanten en ik had een lange tijd een grote bos prachtige bloemen op de eettafel staan. Yay!

Oh, en vergeet ook niet even bij de varkens te kijken. Die zijn ook zo schattig!

Kijk voor meer informatie op de website van Pluktuinen Zeldenrust.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *