Boomstam tafel in jouw interieur toepassen

Eén van de fijnste plekken in ons huis is de plek waar onze eettafel staat. Hier wordt gegeten, gekletst, geknutseld, spelletjes gespeeld en hier drink…

by 
Boomstammen

Eén van de fijnste plekken in ons huis is de plek waar onze eettafel staat. Hier wordt gegeten, gekletst, geknutseld, spelletjes gespeeld en hier drink ik graag theetjes of koffietjes met vriendinnen. Aan het begin van de dag is de tafel netjes opgeruimd, maar langzaam komen er steeds meer dingen op te liggen. Wanneer er getekend of geknutseld wordt, dan worden er ook zo veel mogelijk spullen uit de kast gehaald om de mooiste kunstwerken te maken. En stiekem vind ik het geweldig om te zien wanneer de tafel vol ligt met gezelligheid. Het kan dan ook niet anders dan dat de eettafel ook verschillende kleuren van verf en stiften heeft. Gelukkig is dit helemaal niet erg en is de eettafel gemakkelijk schoon te maken en op te schuren.

Boomstam tafel

Een paar jaar geleden waren we op zoek naar een nieuwe eettafel. Onze vorige eettafel was wit en straalde niet zo veel warmte uit. Het was dan ook zeker dat de volgende tafel een houten tafel zou gaan worden. Eentje waarop “geleefd” mag worden. Ik wilde dolgraag een mooie boomstam tafel als eettafel. Ik vind het geweldig om te zien hoe een boom doorgezaagd is en van de mooie, robuuste vormen heeft. Als kind vond ik het al erg leuk om boomstammen in het bos te bekijken en de jaarringen te tellen. Maar ook nu vind ik het prachtig om natuurlijke elementen in huis te hebben. Dit zie je trouwens ook heel veel terug bij de woontrends van dit jaar. Zo ligt de nadruk vooral op duurzaam, organische vormen en natuurlijke elementen. Precies wat je terug vindt bij een boomstamtafel. En het leuke is is dat iedere boom weer uniek is, waardoor ook iedere boomstam tafel anders is. Verschil in kleur, in vormen, in afmeting, in dikte en in nerven.

Houten eettafel

Houtsoorten van boomstam tafels

Boomstam tafels worden gemaakt van verschillende houtsoorten, maar de meest voorkomende soorten hout zijn Eiken en Suar. Eiken hout wordt vaak voor meubels gebruikt. Het heeft prachtige nerven en kan verschillende kleuren hebben. Van mooie lichte kleuren bruin tot aan donkerbruin en zwart. Suarhout is minder bekend. Het is een tropische hardhoutsoort dat oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Het heeft mooie nerven en prachtige lichte randen. De boom groeit ook vrij snel, waardoor het gelijk ook een duurzamere keus is dan een ander soort hardhout. Maar van beide houtsoorten worden hele mooie boomstam tafels gemaakt die veel sfeer en warmte toevoegen aan het interieur.

Boomstam tafel in jouw interieur toepassen

Naast dat een boomstam gebruikt wordt om eettafels mee te maken, zou je een boomstam ook heel goed als bijzettafel of salontafel kunnen gebruiken. Stiekem hoop ik nog een keer ergens een stuk van een omgezaagde boom te vinden die ik als bijzettafel kan gaan gebruiken. Het staat heel erg gezellig en naast de fauteuil in de woonkamer is eigenlijk nog een plekje voor een klein tafeltje. En stuk boomstam zou perfect zijn.

Houten eettafel

Bij ons staat een boomstamtafel nog op het wensenlijstje. Via Marktplaats kwamen we een aantal jaren geleden een mooie houten eettafel tegen. Deze paste toen goed in ons budget en zorgde ook gelijk voor veel meer warmte in het interieur dan de witte tafel die wij daar voor hadden. Onze huidige houten tafel heeft van de typische kenmerken die en houten eettafel heeft. Zo is hij niet helemaal vlak, heeft hij van de mooie nerven en heeft hij niet overal dezelfde kleur. Ik vind het prachtig! En dat is ook de reden dat een boomstam tafel geweldig zou zijn. Mooie stoelen eraan en gezellig decoreren met mooie kandelaars en een grote vaas. Oh, ik zie dit al zo voor mij!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *