De 10 leukste speelkeukentjes

Voor de derde verjaardag van Nora gaven wij haar een speelkeukentje. De laatste tijd is ze enorm veel bezig met rollenspellen en een speelkeuken moest…

by 

Voor de derde verjaardag van Nora gaven wij haar een speelkeukentje. De laatste tijd is ze enorm veel bezig met rollenspellen en een speelkeuken moest wel een succes worden. En dat was het ook! Vanaf dag één speelt ze er mee en iedere keer ook weer op een andere manier. De ene keer is ze lekker rustig zelf aan het spelen, de andere keer speelt ze samen met haar broertje en zit hij aan een tafeltje te wachten tot het eten geserveerd wordt en een andere keer schuif ik gezellig aan. Ook vindt ze het leuk om alle keukenaccessoires uit haar speelkeukentje te halen en er zonder keuken mee te spelen, er andere spulletjes in te doen, uitgebreid “handen te wassen” en winkeltje te spelen met etenswaren waar ze vervolgens weer mee gaat koken. Kortom, er is onwijs veel speelplezier te beleven met een houten speelkeuken en het was het perfecte cadeau voor haar verjaardag!

Nora kreeg het speelkeukentje van Petit Amélie. Een super schattig keukentje in de kleuren oudroze, wit en goud. Een heel stevig keukentje al vind ik het kraantje wel een beetje kwetsbaar. Maar goed, het is natuurlijk ook niet de bedoeling om er flink aan te gaan hangen. En broertje lief moet er ook gewoon niet aan zitten. (Ik hou mijn hart vast…)

Mocht jij ook opzoek zijn naar een lief speelkeukentje, dan kan ik het keukentje van Petit Amelié zeker aanraden. Er zitten ook nog twee pannetjes, peper en zout en 3 ophangbare lepels bij. Maar wil je toch nog even kijken welke kinderkeukentjes er nog meer verkrijgbaar zijn? Dan heb ik mijn 10 favoriete keukens onder elkaar gezet. Hier komen ze.

Leuke speelkeukentjes

1. Het eerste houten kinderkeukentje is van Sklum. Hij is mooi neutraal, heeft een schattig gordijntje en is aardig betaalbaar. Vergeet alleen niet dat er nog bijna €13 euro aan verzendkosten bij komt. Prijs: €69,95

2. De mooie kleur en het lieve gordijntje spreken mij bij dit keukentje het meeste aan. Hij is van het merk Bloomingville en wordt Pippi keuken genoemd. Grappige naam! Prijs: €169,00

3. Dit lieve keukentje zal in ieder interieur erg leuk staan. En zelfs buiten is hij perfect. Al schrok ik persoonlijk wel een beetje van de prijs. Prijs: €226,18.

4. Vlak voor het bestelling van het verjaardagscadeau zat ik erg te twijfelen of het niet het keukentje van Zara Home moest gaan worden. Deze vind ik namelijk ook zo leuk! De kleuren zijn mooi en ook het gordijntje vind ik enorm lief! Prijs: €79,99.

5. Wat een schatje is dit! Dat lichtroze gecombineerd met lichtblauw maakt het een heel zoet keukentje. Hij is van Maisons du Monde, waar je nog meer leuke kinderdecoratie kan vinden. Prijs: €119,00.

6. Dit is het keukentje dat wij aan Nora gegeven hebben. Hij is dus van Petit Amelié en heel schattig! Ook zie ik dat hij afgeprijsd is van €119,00 naar €99,00. Balen voor ons, maar misschien leuk voor jou.

7. Dit basic speelkeukentje heet Toro en is van het merk Ferm Living. Je kan hem zelf gezellig maken met keukenaccessoires, zelf een kleurtje geven of mooi neutraal houden. Een perfect keukentje voor een Scandinavisch interieur. Prijs: €229,00.

8. Als je opzoek bent naar een kinderkeuken met keukenaccessoires dan moet je even bij deze van Tender Leaf Toys kijken. Leuk is hij hè! Alles zit er bij, zelfs de fluitketel. Hoe gaaf! Prijs: €179,90.

9. Dit grappige kinderspeelkeukentje is klein maar fijn. Hij zit vol met mogelijkheden en is misschien wel het meest uitgebreid van al deze houten speelkeukens. Het keukentje is van Vertbaudet en kost €64,39.

10. Het laatste keukentje uit dit lijstje is van Munsterkind. Hij lijkt iets uitgebreider dan die van Petit Amelié doordat het kookstel groter is. Ideaal als je kind net wat meer ruimte nodig heeft. Prijs: €174,90.


Schattig zijn ze hè? Ik vind houten keukentjes stiekem net iets mooier van kunststof speelkeukentjes. Ben je meer opzoek naar een budget kinderkeukentje, dan kun je ook hele leuke exemplaren vinden bij HEMA, Lidl, IKEA en af en toe bij de Action.

2 comments

  1. Oh, wat zijn die leuk, zeg! Heel wat anders dan het plastic keukentje van mijn dochter destijds. In primaire kleuren. Leuk ook dat Nora zo blij is met haar keukentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *