De 5 woontrends voor 2024

Oktober staat bekend als dé woonmaand van het jaar. We gaan allemaal weer wat vaker in huis zitten en we willen het hier dan ook…

by 
wooninspiratie 2024
Living

Oktober staat bekend als dé woonmaand van het jaar. We gaan allemaal weer wat vaker in huis zitten en we willen het hier dan ook zo gezellig en fijn mogelijk maken. Er worden dan ook meer bezoeken gebracht aan woonwinkels en vaker gespeurd op internet naar mooie interieuritems. Daarnaast worden er in de maand oktober ook de nieuwe kleuren en trends voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. Oftewel, het is een perfect moment om het alvast over de woontrends voor 2024 te hebben. Dus hier komen ze!

De woontrends voor 2024

Warme kleuren

Ieder najaar zien je dat er weer vaker gekozen wordt voor warmere kleuren. Dit is niet zo gek, want warme kleuren passen natuurlijk perfect bij het najaar. Maar ook tijdens de rest van 2024 zullen we warmere kleuren gaan zien. Dit gaan we vooral zien bij meubels. De Scandinavische woontrend blijft ook in 2024 erg populair, maar toch zien we een verschuiving in de houtkleur. Donkere houtkleuren passen goed bij de Vintage Chique woonstijl, dat steeds meer geliefd wordt. Maar ook donkergroen, terra en oudblauw zijn kleuren die we veel gaan zien.

Duurzaam

Ook in 2024 zijn duurzame items en duurzaam leven een grote trend. We vinden het niet alleen belangrijk dat producten een tweede leven krijgen, maar we vinden het vaak ook erg mooi om een vintage item in huis te hebben. Het geeft karakter aan het interieur en maakt het interieur unieker. We kijken vaker bij Kringloopwinkels voor mooie vondsten of we struinen internet af naar budget eyecatchers waarmee we ons interieur kunnen verrijken. Ook vinden we het steeds moeilijker om onze spullen weg te gooien en daarom is “upcyclen” iets waar vaker voor gekozen wordt.

Organische vormen

Een combinatie van verschillende vormen in ons interieur maakt het speels, levendig en gezellig. Het is dan ook erg tof dat er tegenwoordig veel items in organische vormen geproduceerd worden. Denk aan vloerkleden, wanddecoratie en spiegels. Maar ook aan banken, salontafels en eettafels zijn te vinden in verschillende vormen. Het toevoegen van organische vormen is hoe dan ook één van de woontrends die we in 2024 zeker gaan terugzien.

Chique

Het toevoegen van goud, zilver of brons blijft zeker terug komen in 2024. Maar ook chrome wordt steeds populairder. We vinden het mooi of een licht reflecterend item aan ons interieur toe te voegen. Of dit nu een kandelaar, een bijzettafel of een mooie lamp is. Het is een prachtige toevoeging.

Natuurlijk en rustig

Lichte kleuren en zachte stoffen waren in 2023 ook al erg geliefd, maar in 2024 vinden we het nog steeds een mooie woontrend. Teddy en andere knuffelbare stoffen voegen we graag toe aan ons interieur. Het maakt het gezellig en knus. Deze fijne stoffen worden gecombineerd met natuurlijke materialen en met name met hout.

Wil je graag jouw interieur aanpassen, maar weet je niet zo goed wat jouw woonstijl is? Gebruik dan de handige tips om jouw woonstijl te bepalen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *