De babykamer van Nora

Zodra we wisten dat we een kindje kregen gingen we ook nadenken over het inrichten van de babykamer. Ik vind dit zelf één van de…

by 

Zodra we wisten dat we een kindje kregen gingen we ook nadenken over het inrichten van de babykamer. Ik vind dit zelf één van de leukste dingen om mee bezig te zijn en daarom begonnen we al vroeg met onze plannen. Dit kan in iedereen aanraden, want zodra de babykamer klaar is, krijg je als mommy-to-be ook wat minder stress. Daarnaast krijg je ook een beter beeld van hoe het er straks uit gaat zien. Een heerlijk, vertrouwd en veilig kamertje voor jullie baby’tje. Het leek mij leuk om een paar foto’s van de babykamer van Nora aan jullie te laten zien. Dus mocht je nieuwsgierig zijn, scroll dan gezellig verder.

Babykamer inrichten

De babykamer hebben we gezellig en toch rustig gehouden. We hebben gekozen voor een vrolijke,, lichtgroene kleur om de muur. De kleur maakt ons vrolijk, voelt opgewekt en maakt het kamertje toch zacht.

Naast de lichtgroene muur hebben we verder gekozen voor natuurtinten en hout. Zo staat er een houten bankje met gezellige kussens op de babykamer en hangt er een heel leuk houten wandrek waar je van alles in kan zetten. Zo heb ik er verschillende prentenboeken in gedaan en wat knuffeltjes, die gelijk sfeer aan de babykamer geven.

Aan de muur hangen drie schilderijtjes. Deze heb ikzelf gemaakt. Ik vond het leuk om iets aan de muur te hangen, maar kwam er niet helemaal uit wat het moest gaan worden. Van mijn moeder leerde ik schilderen en aan de hand van haar tips maakte ik deze schilderijtjes.

Decoratie voor de babykamer

Als decoratie voor de babykamer hebben we vooral gebruik gemaakt van lieve knuffels, kussentjes en hebben we een houten ladder tegen de muur geplaatst. Aan deze ladder kun je verschillende dingetjes hangen of knuffeltjes op zetten.

Zoals jullie zien is de babykamer vrij basic. Hier hebben we bewust voor gekozen, zodat het een rustig plekje geworden is. Het is een heerlijk kamertje en Nora slaapt er enorm goed.

Wandplank – Zelf gemaakt (plank bouwmarkt, dragers IKEA) / Ledikant – IKEA / / Houten ladder – Kwantum / Hanglamp – Leenbakker / Schilderijtjes – Zelf gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *