De beste planten voor iemand met weinig tijd

Standaard geef ik iedere woensdag alle planten in huis water. Ik moet er een vaste dag voor inplannen, omdat ik het anders gewoon vergeet. Ik…

by 

Standaard geef ik iedere woensdag alle planten in huis water. Ik moet er een vaste dag voor inplannen, omdat ik het anders gewoon vergeet. Ik vind planten erg mooi en gezellig, maar omdat ze bij mij toch een beetje onder de noemer “decoratie” vallen, bedenk ik mij niet snel dat ik ze ook moet verzorgen. En helaas moet ik ook toegeven dat ik niet veel verstand heb van kamerplanten. Ik geef ze altijd op de gok een scheut water en dit is in het verleden wel eens fout gegaan. Of de plant droogde alsnog uit, of de plant kreeg te veel water. Het is dan nog best een kunst om ze mooi en in leven te houden. Daarom ben ik de laatste jaren wat kieskeuriger geworden op het gebied van kamerplanten. Inmiddels ben ik wel weer wat meer toe aan wat groen in huis, dus leek het mij een perfect moment om eens te gaan kijken welke kamerplanten de minste verzorging nodig hebben. Ik heb er een lijstje van gemaakt van leuke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben en voor iemand met weinig tijd, dus mocht je net als ik gemakkelijke planten in huis willen hebben, dan zit hier vast wat voor je tussen.

1. Cactus

Het zal je vast niet verbazen dat de cactus op nummer 1 in dit lijstje staan. Er is een periode geweest dat cactussen best populair waren. Vooral van die schattige, kleine cactusjes. Persoonlijk vind ik het geen mooi plantje, maar gemakkelijk is hij wel. Hij hoeft maar een klein beetje water en hij kan goed tegen direct zonlicht.

2. Olifantspoot

De naam van deze plant vind ik echt geweldig. En het leuke is dat de olifantspoot ook echt op een poot van een olifant lijkt. Hij is dik, vooral in verhouding tot de bladeren. deze doen mij op één of andere manier denken aan iemand die net uit bed is gekomen, haha! Lekker wild en rommelig. De olifantspoot is erg gemakkelijk om te verzorgen, omdat hij maar een klein beetje water nodig heeft.

3. Vrouwentong

Persoonlijk vind ik de Vrouwentong geen mooie kamerplant. Ik weet niet wat het is, maar hij straalt voor mij geen gezelligheid uit. En toch is het een kamerplant die niet veel verzorging nodig heeft en dus ideaal is voor iemand met weinig tijd. De Vrouwentong komt oorspronkelijk uit Afrika en is daarom een plant die goed tegen warmte kan. Hij is luchtzuiverend, sterk en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in huis verbetert wordt. Let er wel op dat hij giftig is voor mensen en dieren.

4. Aloë vera

Aloë vera is een erg populaire plant als het om het verzorgen van de huid gaat. Vooral wanneer je je huid door de zon verbrand hebt, werkt de gel die in de Aloë vera plant zit erg verkoelend. Ook wordt Aloë vera steeds meer gebruik in drankjes. Het plantje heeft niet veel verzorging nodig, omdat het veel vocht opslaat in de dikke stengels.

5. Zamioculcas zamiifolia

Wat een moeilijke naam heeft deze kamerplant! De Zamioculcas zamiifoli is een grote kamerplant die vergeleken met andere grote kamerplanten veel minder aandacht nodig heeft. Hij kan best wel een tijdje zonder water.

6. Dracaena

De Dracaena is een grote kamerplant die eigenlijk in ieder interieur past. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar en deze verschillen voornamelijk van bladgrootte. Ik vind de Dracaena een gezellig kamerplant, waarmee je een grote lege hoek mooi kan opvullen.

7. Vredespalm

De vredespalm vind ik echt een kamerplant met een tropische uitstraling. Hij ziet er ook echt uit als een palm en is erg sterk. De Vredespalm heeft weinig water nodig en in de winter kan hij zo een maandje zonder water. Waar de Vredespalm niet zo goed tegen kan is te veel water.

8. Kwartjesplant

Een mooie, sierlijke kamerplant die het beste is voor iemand met weinig tijd is de Kwastjesplant. Deze kamerplant heeft weinig licht nodig en kan goed tegen verschillende soorten temperatuur. Hij heeft weinig water nodig en wordt daarom ook vaak in winkels en kantoren geplaatst.

9. Varen

Ik kende de Varen vooral als buitenplant, maar hij is dus ook erg geschikt om in huis te plaatsten. Ik vind het een mooie plant die veel sfeer uitstraalt. De Varen heeft weinig licht nodig, maar houdt wel van water.

10. Philodendron

De Philodendron is een kamerplant met prachtige grote bladeren. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is eigenlijk een klimplant. Ik vind het erg leuk om dit soort planten in de badkamer of bovenop een kast neer te zetten. Gelukkig is dit plantje ook erg geschrikt om in vochtige ruimtes als een badkamer te staan. Hij is erg sterk en kan wel tot 3 meter lang worden.

11. Lepelplant

De Lepelplant vind ik een mooie kamerplant die rust uitstraalt. Hij kan goed tegen een hoge luchtvochtigheid, maar wat minder tegen kou. Laat de kamertemperatuur het liefst niet zakken tot onder de 18 graden Celsius.

12. Flamingobloem

De Flamingobloem is een hele opvallende kamerplant die weinig tijd vraagt. Net als een flamingo valt hij goed op. Echter heeft hij in plaats van een roze kleur, een rode kleur. Hij kan goed tegen warmte en een hoge luchtvochtigheid en is daarom perfect voor iemand die weinig tijd heeft voor planten en toch een eyecatcher in huis wil hebben.

13. Graslelie

De Graslelie vind ik erg mooi. Hij heeft lange lichtgroene bladeren die heel mooi in mijn lichte interieur zou staan. Ik ben dol op lichtgroene planten. Ze zien er helder en fris uit en maken een ruimte niet somber of donker. Ik denk dat ik binnenkort eens opzoek ga naar een Graslelie.

14. Drakenklimop

De Drakenklimop heb ik momenteel in huis staan. Ook deze bladeren zijn mooi licht van kleur. De Drakenklimop is een leuk hangplantje dat een ruimte direct heel gezellig maakt. Ik merk inderdaad dat hij bijna geen verzorging nodig heeft. Hij blijft mooi en ik heb nog niet gehad dat er bladeren afvielen.

15. Monstera

De Monstera vind ik een prachtige plant. Je ziet ze tegenwoordig erg veel en zijn een grote aanwinst voor het interieur. Hij heeft weinig onderhoud nodig en groeit best snel. Ik heb wel eens bij iemand gezien dat de Monstera zo groot werd, dat hij extra ondersteunt moest worden.

16. Yucca

Mijn ouders hebben de Yucca al jaren in huis staan. Ik denk zelfs dat hij nog ouder is dan ikzelf. Het is een erg sterke kamerplant en door de jaren heen veranderd hij bijna niet. Af en toe krijgt hij nieuwe bladeren, maar voor de rest is het bijna een soort van “stil leven”.

17. Vetplanten

Wil je echt een onderhoudsvriendelijke plant in huis, dan is een vetplant ideaal. Een vetplant is enorm sterk, heeft heel weinig water nodig en kan erg goed tegen warmte. Er zijn verschillende soorten vetplanten, in allerlei vormen, maten en kleuren.

18. Luchtplanten

Ook luchtplanten zijn heel gemakkelijk. Misschien wel het gemakkelijkste plantje uit dit lijstje, want de luchtplant haalt vocht uit de lucht. Je hoeft hem hierdoor niet in een potje met aarde te zetten. Je zou bijna denken dat luchtplanten eerder decoratie zijn dan een plantje.


Planten zijn er in allerlei soorten en maten en dat is juist zo leuk! Zelfs als je niet veel tijd hebt of niet zo veel verstand hebt van planten, kun je planten in huis hebben. Op FloraStore vind je een ruim assortiment aan kamerplanten die je interieur extra sfeer geven en toch voor een speels effect zorgen.

2 comments

  1. Een staan er toch een hoop bij die het bij niet redden. Maar ik ben extreem slecht in planten in leven houden. Zelfs Aloë Vera wordt bij mij een hangplant.

    1. Hahaha, ik herken het. Ik ben ook niet goed in het onderhouden van planten. Het is bij mij altijd zoeken na hoeveel water een plant moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *