De interieur trends van 2023

De interieur trends van 2023 Zoals ieder jaar gebeurt, komen er ook in 2023 weer nieuwe interieurtrends bij. Soms zijn het tijdelijke happenings die maar…

by 

De interieur trends van 2023

Zoals ieder jaar gebeurt, komen er ook in 2023 weer nieuwe interieurtrends bij. Soms zijn het tijdelijke happenings die maar even duren, maar andere keren zijn het regelrechte gamechangers die ons blijven verbazen.

Het is dan ook altijd leuk om vooruit te kijken naar wat de toekomst ons gaat brengen. Ben jij benieuwd wat de interieurtrends van 2023 zullen zijn? Wij geven je alvast een kleine sneak peek!

1. Natuurlijke materialen

We kunnen steeds meer materialen vinden die gemaakt zijn van natuurlijke producten, en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen willen een interieur dat duurzaam is, wat resulteert in meer gebruik van materialen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Denk bijvoorbeeld aan meubels van bamboe, of vloeren van leem. Daarnaast ziet het er ook héél leuk uit en kun je heel gemakkelijk een rustig interieur creëren.

2. Kleinere meubels

In de afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan inzien dat we niet alles nodig hebben wat we denken nodig te hebben. We willen steeds vaker een minimalister interieur. In ons interieur zien we dat terug in de grootte van onze meubels. Waarschijnlijk zal er in 2023 steeds vaker gebruik gemaakt worden van kleinere meubels. Een bank hoeft niet per se driezits te zijn, en een tafel hoeft niet per se vier poten te hebben. Less is more.

3. Opvallende wandbekleding

Wandbekleding is al lange tijd een populair element in moderne interieurs, maar in 2023 zullen we hier een nieuwe twist aan gaan geven. We gaan namelijk steeds meer experimenteren met opvallende prints en kleuren de wanden van onze huizen steeds meer gaan opvallen.

Betaalbare posters en schilderijen zijn de laatste jaren veel toegankelijker geworden. Dit is daarom een perfecte manier om je huis een unieke en stijlvolle uitstraling

4. Groenere interieurs

Lang leve planten. We komen massaal opnieuw achter de voordelen van huisplanten. We gaan daarom het gebruik van planten meer terugzien in onze interieurs. Dit komt omdat planten steeds meer gezien worden als een essentieel onderdeel van een gezond en gelukkig leven. Planten zorgen namelijk niet alleen voor een aangename sfeer in huis, ze hebben ook een positief effect op onze gezondheid.

Lees ook welke kleuren goed bij jouw interieur zullen passen.

5. Knusse nachtkastjes

We gaan steeds meer waarde hechten aan gemak en comfort in ons leven. Dit betekent ook dat we onze slaapkamer steeds meer zullen inrichten als een oase van rust.

Een van de belangrijkste trends die we hierin zullen zien, is het toenemende gebruik van knusse nachtkastjes. Deze kleine meubelstukken bieden namelijk precies de juiste combinatie van functionaliteit en sfeer, waardoor je slaapkamer er direct een stuk aantrekkelijker uit gaat zien.

6. Gedeelde woonruimtes

In 2023 zullen we steeds vaker gebruik gaan maken van gedeelde woonruimtes. Deze trend is deels terug te leiden naar de weinig beschikbare huizen, maar ook de minimalistische interesses spelen een rol.

Dit betekent dat er in huis steeds vaker verschillende activiteiten op één plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een slaapkamer die ook dient als werkkamer, of een woonkamer die ook dient als eetkamer.

7. Connected homes

In 2023 zullen steeds meer mensen gebruik gaan maken van the Internet of Things (IoT), oftewel slimme huizen. In huis zullen steeds vaker apparaten met elkaar verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat die de temperatuur binnen aanpast aan het weer, of een verlichting die aanpast aan de hoeveelheid licht in de kamer. Wij zijn fan!

Design & Finish

Deze gastblog is geschreven door Vincent van Design & Finish. Design & Finish staat voor hedendaagse renovatie. Met passie, enthousiasme en gebundelde ervaring staan wij voor uw complete woningrenovatie klaar.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *