De kranentrends van dit seizoen

Wanneer je een keuken uit gaat zoeken, een nieuwe douchekraan wilt kopen, een bad laat installeren, een wc fontein wilt aanschaffen of op zoek bent…

by 
Kranen

Wanneer je een keuken uit gaat zoeken, een nieuwe douchekraan wilt kopen, een bad laat installeren, een wc fontein wilt aanschaffen of op zoek bent naar een badkamermeubel, dan ben je waarschijnlijk ook aan het kijken naar een mooie bijpassende kraan. Tegenwoordig zijn er erg veel verschillende soorten kranen, waardoor je kunt kiezen tussen kranen uit verschillende prijsklassen, verschillende kleuren, verschillende maten en functionaliteit. Want ook de kraan is niet meer zoals 30 jaar geleden. Hij groeit mee met de moderne technologie en ontwikkelen en dient ook steeds meer duurzaam te zijn. En op iedere plek in huis hebben kranen een andere functionaliteit. Zo zijn regendouches al jaren lang een grote trends op het gebied van douchekranen en wordt er steeds vaker gekozen voor vrijstaande baden, waardoor ook de badkranen van vorm veranderen. Ik kan mij goed voorstellen dat je niet zo goed weet welke kraan het beste bij de stijl van jouw keuken of badkamer past en wat de meest nieuwe technologieën zijn. Daarom laat ik je zien wat de kranentrends van dit seizoen zijn.

Kranentrends 2024

Kranen zijn de laatste jaren steeds meer een eyecatcher in de keuken en in de badkamer geworden. De meest populaire kranentrends van dit moment zijn de volgende.

Waterbesparende kranen

We willen graag zo veel mogelijk op onze kosten besparen, dus ook op ons watergebruik. Waterbesparende kranen zijn dan ook erg populair. De kranen worden ontworpen door middel van speciale ingebouwde technologieën om zo veel mogelijk waterverlies te voorkomen. Dit wordt zowel toegepast op keukenkranen als op badkamerkranen.

Slimme kranen

Slimme technologie is erg populair. Het wordt toegepast op verschillende plekken in huis, maar ook in keukens en badkamers. Slimme kranen kunnen verbonden worden met internet en op deze manier bediend worden via een smartphone of spraakfuncties. Daarnaast zou je het waterverbruik er mee kunnen meten.

Kranen gemaakt van duurzame materialen

Kranen zien er steeds mooier uit, maar het is ook zeker een trend om voor een kraan te kiezen dat gemaakt is van duurzaam materiaal. Denk bijvoorbeeld aan roestvrij staal (RVS), messing of van gerecyclede materialen. Vooral in duurzame woningen, Tiny houses en woningen die gemaakt zijn van duurzame materialen zijn kranen die gemaakt zijn van duurzame materialen erg populair.

Kranen met bewegingssensor

Een aantal jaren geleden zagen we voor het eerst zeepdispensers die voorzien waren van bewegingssensoren en nog steeds zijn deze erg populair. Niet alleen thuis, maar ook in openbare ruimtes zie je ze vaak terug. Maar toch is er een verschuiving gaande. In plaats van dat de zeepdispensers voorzien zijn van een bewegingssensor, worden er nu kranen gemaakt met bewegingssensoren. Op deze manier is het niet nodig om de kraan aan te raken. Ook niet wanneer je wilt wisselen van koud naar warm water of andersom.

Kranen met filtersysteem

Drinkwaterfilters zijn er al jaren, maar ze zitten er inmiddels ook verwerkt in kranen. Kranen met ingebouwde filtersystemen verbeteren de kwaliteit van het water door onzuiverheden en kalk te verwijderen.

Multifunctionele kranen

Een trend die steeds meer in opkomst is zijn kranen die meerdere functies hebben. Denk aan een uitrekbare kraankop, maar ook aan ingebouwde zeepdispensers en een kraankop met verstelbare sproeistanden. Multifunctionele kranen zijn vooral in trend in keukens die van grote kookliefhebbers.

Kokendwaterkranen

Kokendwaterkranen horen al een aantal jaren in het lijstje met kranentrends thuis. En nog steeds wordt er veel voor gekozen. De kranen zijn gekoppeld aan een boiler, waardoor er op ieder moment direct heet water uit de kraan kan stromen. Deze kranen zijn natuurlijk alleen bestemd als keukenkraan.

Design kranen

Kranen zijn er in heel veel soorten. Op basis van stijl, materiaal en design kun je de perfecte kraan vinden om jouw keuken of badkamermeubel compleet mee te maken. Hierdoor kun je ook kranen op elkaar afstemmen om zo een prachtig geheel te creëren.

One comment

  1. Een slimme kraan… Bijzonder. Maar ik neem aan dat het over een tijdje heel normaal is. Ik zou denk ik een beetje neutrale kraan kiezen. Iets tijdloos. Anders moet je ‘m weer vervangen als-ie uit de mode is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *