De mooiste inspiratie voor de keuken

Een keuken is natuurlijk de plek waar gekookt wordt. Maar vergeleken met vroeger is het veel meer dan dat. De keuken wordt bij de woonkamer…

by 

Een keuken is natuurlijk de plek waar gekookt wordt. Maar vergeleken met vroeger is het veel meer dan dat. De keuken wordt bij de woonkamer betrokken en is een plek waar geleefd wordt. Een keuken is vaak ook geen afgesloten ruimte. Daarom worden er ook iedere jaar trends op het gebied van keuken bedacht. Ook voor 2024 zijn er weer een aantal prachtige keukentrends die je kan toepassen op jouw keuken. Ik schreef hier al een artikel over “Mooie keuken inspiratie 2024“. Maar naast deze mooie keuken inspiratie zijn er nog veel meer manieren om jouw keuken stijlvol en gezellig te maken. Ik heb daarom wat inspiratie voor je onder elkaar gezet.

Mooie inspiratie voor een lichte keuken

Tegels in de keuken

Er wordt in een keuken vaak gekozen voor tegels. Dit is niet zo gek, want tegels in een keuken zijn natuurlijk erg praktisch. En aangezien de vloertegels tegenwoordig ook erg mooi zijn en er veel keus is, zorgen ze vaak voor een prachtig geheel. Vloertegels hebben veel voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en je hoeft geen angst te hebben voor vochtschade.

Kleine aanpassingen in de keuken

Wil je je keuken graag wat vernieuwen, maar heb je een klein budget, dan kunnen wat kleinere aanpassingen ook al een groot effect hebben. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van keukengrepen. Dit is relatief goedkoop en je kunt het ook gemakkelijk zelf doen. Wij hebben dit twee jaar geleden ook gedaan en nog steeds ben ik heel blij met deze keuze.

Goedkope aanpassingen in de keuken

Naast het vervangen van keukengrepen zijn er nog een paar manieren om op een goedkope manier aanpassingen te doen in de keuken. Denk aan het verven of wrappen van de keukenkasten, het vervangen van het keukenblad of het verven van de keukenwand. Deze aanpassingen kosten minder dan het vervangen van de keuken, maar zorgen er vaak wel voor dat de keuken een geheel nieuwe uitstraling krijgt.

Kleine hanglampen voor in de keuken

Twee jaar geleden hebben wij ook de wandkastjes van de wand afgehaald. Hierdoor heeft onze keuken een wat opener uitstraling gekregen. Om het helemaal compleet te maken is het extra mooi om kleine hanglampen boven de keuken op te hangen. Er zijn veel mooi lampjes te vinden die de keuken ook gelijk een prachtige upgrade kunnen geven.

Wandplank boven de keuken

Zoals ik al zei hebben wij de zwevende keukenkasten van de muur verwijderd. Deze hebben wij vervangen door een grote wandplank boven het aanrecht. Nu zijn deze wandplanken normaal erg duur, maar gelukkig hebben we een heel goed alternatief gevonden, dat ons nog steeds heel goed bevalt. Wij hebben

Leuke decoratie voor de keuken

Een keuken maak je extra mooi door het te decoreren met leuke spullen. Je kunt ervoor kiezen om het strak te houden en voor een prachtige grote vaas, een schaal of wat mooie potten te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om de keuken te decoreren met mooie decoratie. Denk aan:

 • Plantjes
 • Mooie vaas met bloemen of droogbloemen
 • Een toffe keukenposter
 • Een paar mooie schaaltjes op elkaar gestapeld
 • Mooie borden op elkaar gestapeld
 • Een groepje mokken
 • Ingelijstje foto
 • Kookboeken
 • Houten snijplankjes
 • Voorraadpotten
 • Suikerpotje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *