De mooiste keukenstijlen van 2024

Op het gebied van keukens is er erg veel mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld verschillende samenstellingen, kleuren, materialen en keukenstijlen. En ieder jaar komen er weer…

by 
Keukenstijlen 2024

Op het gebied van keukens is er erg veel mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld verschillende samenstellingen, kleuren, materialen en keukenstijlen. En ieder jaar komen er weer nieuwe trends bij. Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken kun je hem geheel naar eigen wens samenstellen. Op websites als Pinterest, VTwonen, ELLE decoration en Ariadne at Home kun je veel inspiratie op doen voordat je een nieuwe keuken gaat aanschaffen. Maar wat als je niet zo goed weet welke keukenstijl het beste bij jullie interieur past of je niet zo goed weet wat je een mooie keukenstijl vindt? Ik heb de meest populaire keukenstijlen van 2024 onder elkaar gezet. Ik ben benieuwd of dit jou kan helpen bij het vinden van jouw droomkeuken.

Populaire keukenstijlen van 2024

Moderne Keuken

De naam zegt het eigenlijk al; een moderne keuken is helemaal van deze tijd. Het is dan ook niet gek dat de moderne keuken ook terugkomt als een populaire keukenstijl in 2024. Maar wat is nu eigenlijk een moderne keuken? Deze keukenstijl staat bekend om strakke lijnen, moderne apparatuur en neutrale kleuren, als grijs, wit en zwart. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van greeploze kasten en lades, inbouwapparatuur en moderne verlichting. Hoogglans en RVS worden vaak verwerkt in de moderne keuken. Een moderne keuken ziet er strak uit, zonder te veel tierlantijntjes op het aanrecht.

Traditionele Keuken

De traditionele keuken kenmerkt zich door klassieke elementen en warme kleuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mooie sierlijke handgrepen, sierlijsten en de kleuren als warm rood, aubergine en brons. Daarnaast zie je in de traditionele keukenstijl veel verschillende soorten hout terug die voor een warme uitstraling zorgen. De traditionele keuken heeft als kenmerk je te “omarmen”. Het aanrecht wordt vaak gebruikt als extra opslagruimte voor oliën en keukengerei en het keukenblad is vaak gemaakt van graniet of marmer.

Landelijke Keuken

Bij een landelijke keuken staat sfeer en gezelligheid centraal. De landelijke keukenstijl zie je vaak terug in boerderijen en grote familiehuizen. Het is vaak een ruime keuken waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen, als hout, steen en keramiek. Daarnaast wordt er sfeer gecreëerd door middel van tegels, sierlijke handgrepen en open planken of kasten. Het servies en keukengerei mag gezien worden.

Industriële Keuken

De industriële keukenstijl is de laatste jaren erg populair geworden. Maar ook in 2024 zien we ‘m veel terug. De typische kenmerken van een industriële keuken is dat er gebruik gemaakt is van beton en staal. De combinatie van een betonnen werkblad, houten deuren en stalen poten zorgt ervoor dat de keuken een ruimtelijk gevoel krijgt. Ook zijn de werkbladen vaak erg ruim en wordt er vaak een kookeiland geplaatst. In een industriële keuken zie je vaak neutrale kleuren terug als wit, grijs en zwart.

Scandinavische Keuken

Ook de Scandinavische keukenstijl zie je terug in 2024. Deze keukenstijl staat bekend als minimalistisch. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout, maar ook licht grijs beton. De Scandinavische keuken straalt licht, rust en luchtigheid uit doordat er gebruik gemaakt wordt van lichte tinten.

Mediterraanse Keuken

Een Mediterraanse keuken is een keuken die vaak uit warme aardse kleuren bestaat. Er wordt gebruik gemaakt van kleuren als bijvoorbeeld terracotta, olijfgroen, aubergine en donkerblauw. Mozaïektegeltjes zie je vaak terug in de Mediterraanse keuken, gecombineerd met keramiek, natuursteen en hout. Het is een hele sfeervolle keukenstijl.

Bohemian Keuken

In de Bohemian keukenstijl kom je verschillende stijlen en culturen tegen. Het wordt gezien als een eclectische stijl, vol met (felle) kleuren en opvallende patronen. De keuken straalt één en al gezelligheid uit en heeft vaak een persoonlijk tintje. In deze keukenstijl zie je veel keramiek, textiel en verschillende materialen met elkaar gecombineerd. Ook vintage en handgemaakte items worden graag toegepast in de Bohemian keuken.

Japandi Keuken

De laatste keukenstijl die je veel terug ziet in 2024 is de Japandi keukenstijl. Japandi heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt en heeft veel weg van de Scandinavische stijl. Echter is de Japandi stijl vaak iets donkerder en warmer. Er wordt gebruik gemaakt van neutrale en aardse tinten en ook zie je materialen als (licht) hout, bamboe, steen en andere natuurlijke materialen terug. Dit zie je terug in de keukendecoratie (vaak minimalistisch, in balans, maar toch sfeervol) en ook in de verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *