De voordelen van een bedrijfspand aanschaffen

Een bedrijfspand is veelbelovend voor het succes van een onderneming. Of je nu een startende ondernemer bent of al jarenlang een bedrijf runt, het aanschaffen…

by 
Bedrijfspand

Een bedrijfspand is veelbelovend voor het succes van een onderneming. Of je nu een startende ondernemer bent of al jarenlang een bedrijf runt, het aanschaffen van een bedrijfspand kan veel voordelen met zich meebrengen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het aanschaffen van een bedrijfspand en om welke redenen het een slimme investering kan zijn voor jouw bedrijf.

Professionele uitstraling en branding

Het hebben van een eigen bedrijfspand geeft een professionele uitstraling aan je bedrijf. Dit is een groot voordeel, want klanten en zakenpartners zullen je bedrijf serieuzer nemen als ze zien dat je een fysieke locatie hebt waar je bedrijfsactiviteiten uitvoert. Verder zorgt een bedrijfspand ervoor dat je je merk kunt versterken en zo je bedrijf kunt branden. Je kunt bijvoorbeeld je logo en huisstijl op de gevel van het pand plaatsen, waardoor voorbijgangers gelijk weten welk bedrijf het is. Dit is voordelig voor de naamsbekendheid en herkenbaarheid van je bedrijf.

Investering in de toekomst

Het aanschaffen van een bedrijfspand is een investering in de toekomst van je bedrijf. Je bespaart immers geld door te investeren in een eigen pand in plaats van huurkosten te betalen. Overigens kan je pand in waarde stijgen en zo kan het op lange termijn een waardevolle bezitting worden die je kunt verkopen of verhuren. Het hebben van een eigen pand geeft je ook meer zekerheid en controle over je bedrijfsvoering, aangezien je niet afhankelijk bent van een verhuurder.

Naar eigen wens inrichten

Een ander voordeel van het aanschaffen van een bedrijfspand is dat je het pand naar eigen wens in kunt richten en aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een open kantoorruimte en aparte vergaderruimtes. Maar je kunt er ook een showroom van maken of een magazijn. Door het pand aan te passen aan de behoeften van je bedrijf, creëer je een efficiënte werkomgeving. Dit draagt weer bij aan de productiviteit van je werknemers. 

Kostenbesparing op lange termijn

Op de lange termijn kan het aanschaffen van een bedrijfspand kostenbesparend zijn in vergelijking tot het huren van een pand. Natuurlijk is de initiële investering hoger, maar op de lange termijn bespaar je op huurkosten. Daarnaast kun je profiteren van fiscale voordelen, denk aan afschrijvingen en hypotheekrenteaftrek. Bovendien heb je meer controle over de kosten, aangezien je niet te maken hebt met huurverhogingen of andere onverwachte kosten die horen bij huren. Je kunt hier eventueel een bedrijfsmakelaar voor inschakelen die hier veel kennis over heeft, zoals RBMT

Flexibiliteit en groeimogelijkheden

Door een eigen bedrijfspand te hebben, krijg je flexibiliteit om je bedrijf te laten groeien en uit te breiden. Je kunt je pand immers aanpassen aan de veranderende behoeften van je bedrijf en zo ruimte creëren voor nieuwe medewerkers, afdelingen of activiteiten. Overigens kun je er ook voor kiezen om een deel van het pand te verhuren aan andere bedrijven, waardoor je extra inkomsten krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *