De voordelen van een vrijstaande keuken

Vrijstaande keukens zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. En dat is niet zo gek, want ze zijn natuurlijk prachtig. Vrijstaande keukens zijn keukens die…

by 
Vrijstaande keuken plaatsen
Mooie vrijstaande keuken

Vrijstaande keukens zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. En dat is niet zo gek, want ze zijn natuurlijk prachtig. Vrijstaande keukens zijn keukens die in het midden van de ruimte geplaatst worden en waarbij een kookeiland als basis van de keuken wordt beschouwd. Jarenlang zien we dat een keuken met kookeiland erg geliefd is, maar ook deze zijn de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid en mooier geworden. Daarnaast worden vrijstaande keukens vaak aangevuld met een prachtige achterwand die perfect matcht met het kookeiland, waardoor de keukenruimte een ware eyecatcher van het huis wordt. Maar naast dat de vrijstaande keuken erg mooi is, heeft het nog een aantal belangrijke voordelen. Ik heb ze onder elkaar gezet.

Vrijstaande keukens zijn flexibel

Het grote voordeel van vrijstaande keukens is dat ze heel flexibel zijn. Je kunt ze in verschillende maten samenstellen en vergeleken met een vaste keuken, is een vrijstaande keuken gemakkelijker te verplaatsen. Bij een vaste keuken wordt de keuken aan een muur geplaatst. Je bent dus als het ware afhankelijk van de lengte, breedte en diepte van deze muur en ruimte. Ook dien je vaak meer rekening te houden met vaste installaties, leidingen, etc. Bij een vrijstaande keuken heb je wat meer speelruimte. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om de keuken overdwars te plaatsen om meer loopruimte of zitruimte te creëren. Wel is het verstandig om je goed te laten adviseren op het gebied van afmetingen. Het zou erg vervelend zijn als het kookeiland te groot is en je te weinig beweegruimte over zou hebben. Bij verschillende keukenleveranciers zou je een op maat gemaakte tekening kunnen laten maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij keukens in Tilburg voor de uitgebreide showroom, de mogelijkheden en voor het juiste advies.

Ruimte benutten

Bij een vaste keuken wordt de keuken tegen de wand geplaatst. De ruimte die overblijft en die gebruikt wordt om te kunnen bewegen, wordt eigenlijk niet veel benut. Dit is zonde, want vaak is dit nog best wel een grote ruimte. Bij een vrijstaande keuken wordt deze ruimte veel benut. Een vrijstaande keuken is meestal aan alle zijden te gebruiken en de wand in de keukenruimte wordt vaak gebruikt als extra opbergruimte en om apparatuur in te plaatsen. Op deze manier heb je veel opbergruimte en ook veel werkruimte.

Ruimtelijker

Bij een vaste keuken wordt meestal gekozen voor veel kastruimte. Er worden dan ook vaak bovenkasten geplaatst. Bij een vrijstaande keuken is dit niet mogelijk, waardoor er een open en luchtiger gevoel gecreëerd wordt. De keuken lijkt hierdoor ruimer en kan, door de afwezigheid van de bovenkasten, veel minder benauwend aanvoelen.

Gemakkelijker te verplaatsen

Een vrijstaande keuken zit niet vast aan een wand. Mocht het nodig zijn dan zou je de vrijstaande keuken dus gemakkelijk kunnen verplaatsen. Ook zou de vrijstaande keuken vervangen kunnen worden, wanneer het meer mogelijkheden zou moeten gaan bieden of het kookeiland vergroot zou moeten worden. En ga je verhuizen, dan is het zelfs mogelijk om de vrijstaande keuken mee te laten verhuizen.

Betrokkenheid met de rest van de woonruimte

Het nadeel van een vaste keuken is dat je met het gezicht naar de wand staat en de rug naar de rest van de woonruimte staat. Wil je een gezellige leefkeuken creëren, dan zul je zien dat een vrijstaande keuken voor veel meer betrokkenheid zorgt dan een vaste keuken. Je staat meer naar de woonruimte gedraaid en ook komt de keuken vaak de woonruimte in, waardoor de keukenruimte nog meer binding krijgt met de woonkamer of eetkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *