De Woontrends van 2022

Dit zijn de woontrends van 2022. Ze zorgen er gelijk voor dat je interieur weer warm en gezellig wordt, zonder veel geld uit te geven.

by 

De mooiste woontrends van 2022! Thuis is een plek waar je je fijn moet voelen en waar je je kan ontspannen. Vind jij dat je interieur wel een upgrade kan krijgen? Of wil je graag weten wat de woontrends van 2022 zijn? Ik heb een lijstje gemaakt met de mooiste woontrends die je ook gelijk toe kan passen op je eigen interieur. Deze woon ideeën zorgen er gelijk voor dat je interieur weer warm en gezellig wordt, zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten.

Woontrends 2022 | Plafond een kleur geven

De laatste tijd zie je steeds vaker dat het plafond van een kamer ook een kleur gegeven wordt. Vaak wordt dit in de slaapkamer gedaan. Wij hebben het plafond van het toilet dezelfde kleur als de muren geven en dit ziet er erg mooi uit. Het is heel rustig, sfeervol en één geheel geworden. Mijn plan is om dit ook op de slaapkamers te gaan doen. Een wit plafond zorgt vaak, ondanks dat het een lichte kleur is, voor een hard contrast met de kleur van de muur, waardoor het minder sfeer geeft.

Woontrends 2022 | Kozijnen verven

Qua raamdecoratie is er tegenwoordig onwijs veel keus. Raam jaloezieën zijn er in verschillende maten en kleuren, gordijnen kun je in verschillende kleuren en stoffen bestellen en ook rolgordijnen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar om nog meer karakter aan het ramen te geven, kun je er ook voor kiezen om de kozijnen te verven. Denk aan een mooie donkere kleur, waardoor het zicht naar buiten veel beter naar voren komt.

Woontrends 2022 | Plinten een kleur geven

Heb jij je plinten ook wit? Je bent niet de enige. Bijna iedereen heeft plinten wit geverfd. En toch is het juist een trend aan het worden om ook de plinten een andere kleur te geven. Dit kan dezelfde kleur als de muur zijn, maar je kan er ook voor kiezen om, net als bij de kozijnen, voor een donkere kleur te gaan. Dit oogt gelijk heel chique.

Woontrend 2022 | Opvallende plafonnières

Terwijl we de afgelopen tijd vooral veel rotan zagen, zien we nu ook steeds meer opvallende plafondlampen voorbij komen. Vooral messing plafondlampen met meerdere lichtbronnen zijn populair. Ze maken de ruimte heel stijlvol en je creëert er het “Hotel chic” sfeertje mee.

Woontrend 2022 | Deurbeslag

Je zou er waarschijnlijk niet zo snel aan denken, maar wist je dat je deurklinken ook gewoon kan lakken in een andere kleur? Het is hierbij wel belangrijk dat je goede lak gebruikt. Een deurklink gebruik je namelijk enorm vaak en daardoor kan de lak beschadigen. Houd er ook rekening mee dat je eerst even checkt van wat voor materiaal jouw deurklinken gemaakt zijn. Messing deurklinken kun je namelijk niet lakken.

Woontrend | Houten wandpanelen

Tenslotte zijn houten wandpanelen erg populair. Je ziet het veel in de woonkamer en in de keuken, maar ook in badkamers wordt het veel gebruikt. Het maakt de ruimte een stuk warmer en het “breekt” grote ruimtes.

Volg ons ook op Instagram!

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *