DIY Budget Wandecoratie voor nog geen 10 euro!

Het vinden van mooie wanddecoratie is nog best wel een klus. Tenminste, dat vind ik. Ik kan er best wel lang over doen om iets…

by 

Het vinden van mooie wanddecoratie is nog best wel een klus. Tenminste, dat vind ik. Ik kan er best wel lang over doen om iets moois te vinden voor aan de wand. Gelukkig heb ik een creatieve moeder die prachtige schilderijen maakt. En ook ikzelf vind het erg leuk om zelf iets te maken. Maar wat? Dit keer wilde ik iets eenvoudigs maken. Iets dat snel gemaakt is, rust uitstraalt en niet te duur is. En dat is gelukt! Ik heb het lekker budget gehouden en het resultaat is precies zo geworden als ik in gedachten had. Benieuwd geworden hoe ik deze budget wanddecoratie voor nog geen 10 euro gemaakt heb? Ik leg het je uit!

Wat heb je nodig

  • Een timmerplaat
  • Verf
  • Kwast of verfroller
  • Schilders tape
  • Zwarte stift

Zo maak je je eigen budget wanddecoratie voor nog geen 10 euro

  1. Ik heb een timmerplaat bij de bouwmarkt gekocht. Dit is een timmerplaat can 62 cm lang. Eigenlijk vond ik hem iets te kort en te smal, maar wanneer ik een timmerplaat op maat wilde laten zagen, was ik weer wat meer geld kwijt. Ook ben ik gegaan voor een hele dunne timmerplaat. Dit heeft als voordeel dat het goedkoop is en dat het licht is. Het nadeel hieraan is dat er niet veel keuze is qua ophanghaken, omdat schroeven al snel door de plaat heen gaan. Ik ben zelf creatief geweest door een haakje aan de achterkant te doen en deze vast te maken met twee punaises. Haha! Niet echt topwerk, maar het hangt nu wel goed! Maar wil je niet zo klungelen als ik, dan zou ik voor een iets dikkere timmerplaat gaan, zodat je hem gemakkelijk op kan hangen.
  2. Plak de timmerplaat iets buiten de randen af.
  3. Verf het binnenste gedeelte met de acrylverf. Ik heb voor een mooie klei kleurige verf van de Action gekozen. Deze kostte 1,99. Je hebt bijna de hele tube nodig.
  4. Zodra de verf helemaal droog is kun je de tape verwijderen.
  5. Door middel van de zwarte stift kun je een mooie tekening op de wanddecoratie maken. Vind je dit spannend, dan kun je het ook eerst voorzichtig tekenen met potlood.

Het maken van deze budget wanddecoratie was echt heel fijn om te doen. Ik heb het namelijk ‘s avonds gemaakt toen mijn kinderen op bed lagen. De eerste avond verfde ik de timmerplaat en de tweede avond ging ik er met zwarte stift overheen. Ik heb er zelf voor gekozen om het subtiel te houden, aangezien de budget wanddecoratie in een ruimte hangt waarbij je het gevoel kan hebben dat de muur wat op je afkomt. En door iets rustigs op te hangen, voelt de ruimte ook luchtiger aan.

Ik ben mega blij met mijn nieuwe wanddecoratie! Wanneer je de ruimte binnenkort zie je het direct hangen en iedere keer word ik er weer blij van. En het leuke is is dat het mij bijna geen tijd en geld heeft gekost. Wel zou ik aanraden om een iets dikkere timmerplaat te kopen. Je bent dan wel iets duurder uit, maar een dikkere plaat is net wat gemakkelijker op te hangen.

Wat vind jij van deze budget wanddecoratie voor nog geen 10 euro?

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *