DIY | Gezinnetje van hout maken

Het is al drie jaar geleden dat ik deze schattige houten poppetjes maakte. Tim was er nog niet eens. Ik kwam de houten poppetjes op…

by 

Het is al drie jaar geleden dat ik deze schattige houten poppetjes maakte. Tim was er nog niet eens. Ik kwam de houten poppetjes op Aliexpress tegen en ik vond ze gelijk al heel schattig. Met verf van de Action ging ik aan de slag en maakte ik mijn eigen houten gezinnetje. Vervolgens heb ik nog een paar poppetjes gemaakt voor familie en vriendinnen. Super leuk! Maar wist je dat je deze leuke houten poppetjes nu ook bij de Action kan kopen. Voor nog geen 3 euro heb je heel wat poppetjes en kun je ook jouw eigen houten gezinnetje maken. Schattig als decoratie of om mee te spelen. Daarnaast zijn ze ook erg leuk om een gezinnetje van hout cadeau te geven tijdens de feestdagen.

Dit heb je nodig om een gezinnetje van hout te maken

Houten poppetjes van de Action (26 poppetjes)
Verf, ook verkrijgbaar bij de Action
Kwasten
Een zwarte stift
Eventueel een potlood

Houten poppetjes gezin maken

Als eerste kies je de juiste grootte van de poppetjes. Bij mij zaten er 8 verschillende soorten poppetjes in. Bij het doosje van de Action weet ik het eigenlijk niet.

Ik heb de poppetjes vrij simpel gehouden. Ze hebben eenvoudige kleertjes aan en ook het haar was niet heel moeilijk om te maken. Op Pinterest kun je een aantal voorbeelden vinden van beschilderde houten poppetjes. Je kan ze zo “mooi” maken als jezelf wilt.

Voor het maken van de oogjes en de wangetjes heb ik gebruik gemaakt van een zwarte fineliner en een roze fineliner. Dit ging net wat voorzichtiger.


Ook leuk om te maken zijn deze kerststerren van klei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *