DIY Keramieken taartplateau

Maak Je Eigen Taartplateau Het is zo leuk om zelf dingen te maken die erg op de duurdere variant lijken. Zo ben ik nog steeds…

by 

Maak Je Eigen Taartplateau

Het is zo leuk om zelf dingen te maken die erg op de duurdere variant lijken. Zo ben ik nog steeds helemaal weg van de Mango houten taartplateau die ik een tijdje geleden maakte. Ik zag hem bij H&M Home en ik wilde hem dolgraag hebben. Maar iedere keer zat ik maar te wachten totdat hij in de Sale kwam. Dit duurde maar en duurde maar. Totdat ik bij de Action kwam en hier een mooi mango houten onderbord tegenkwam met een bijpassend schaaltje. Het gangpad ernaast kwam ik seconde lijm tegen en thuis ging ik aan de slag om mijn eigen taartplateau te maken. Dit lukte super goed en ik kreeg er onwijs veel leuke reacties op. Het kon dan ook niet anders dan dat er een vervolg aan zat te komen. Want stiekem vond ik een keramieken taartplateau ook wel erg leuk om te hebben. Dit keer kwam ik een heel mooi dinerbord en een bijpassend schaaltje tegen bij de Xenos. Perfect voor mijn volgende plateau en helemaal in de stijl van HKliving. De secondelijm verving ik voor montagelijm van Bison (Action) en ook nu ging ik weer aan de slag!

Inmiddels heb ik ‘m al laten zien op Instagram en kan ik zeggen dat deze DIY een succes is! Misschien vind ik dit plateau nog wel mooier dan de houten variant. Wil jij hem nu ook maken, volg dan de volgende stappen.

Wat Heb Je Nodig

  • Een mooi groot dinerbord
  • Een bijpassend schaaltje
  • Montagelijm

Je eigen plateau maken

  1. Om je eigen plateau te maken heb je eigenlijk maar drie dingen nodig; een groot bord, een bijpassend schaaltje en montagelijm of secondelijm. Ik vond dit grote bord en het schaaltje bij de Xenos. Hier hadden ze nog een aantal andere mooie borden en schaaltjes, maar natuurlijk kun je ook naar de Hema, Blokker of Action gaan. De montagelijm kocht ik wel bij de Action.
  2. Haal de stickers van de onderkant van het schaaltje en het bord af. Breng wat montagelijm aan op het randje van de onderkant van het schaaltje.
  3. Zet het schaalt in het midden van de onderkant van het bord. Je kunt nog wat schuiven om ervoor te zorgen dat het bord helemaal in het middel op het schaaltje ligt.
  4. Leg er iets zwaars op, zodat de montagelijm extra goed zijn werk kan doen.
  5. Nog even laten drogen en klaar is de taartplateau!

Hij is mooi he! Ik ben er zelf ook erg blij mee. Hij lijkt echt van HKliving of van een ander mooi servies merk te zijn, maar dan een stuk goedkoper. Momenteel heb ik er kaarsjes en een leuke hartjes slinger op liggen, maar het duurt niet lang meer voordat er ook van die lekker Paaseitjes op gelegd gaan worden. Jammieee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *