DIY Mangohouten taartplateau voor nog geen 8 euro!

Ik vind het altijd erg leuk om tijdens verjaardagen de taart op een taartplateau neer te zetten. Vooral bij een kinderverjaardag. Het zorgt ervoor dat…

by 

Ik vind het altijd erg leuk om tijdens verjaardagen de taart op een taartplateau neer te zetten. Vooral bij een kinderverjaardag. Het zorgt ervoor dat een verjaardagstaart nog meer in het middelpunt staat en je kunt de taart er gemakkelijk mee vervoeren. Ook vind ik een plateau erg handig om bijvoorbeeld hapjes of leuke woondecoratie op neer te zetten. Vooral nu het herfst is, is het een heel mooi item voor in huis. Nu heb ik al een taartplateau, maar een tijdje geleden kwam ik een hele mooie taartplateau tegen in de webshop van H&M. Hij is gemaakt van Mango hout en heeft hierdoor een mooie, luxe uitstraling. Toch twijfelde ik nog een beetje over de prijs. Hij kost namelijk € 29,99. Op zich niet heel duur, maar aangezien ik er al eentje heb, vond ik toch dat ik moest wachten tot hij in de Sale komt. Maar in middels kan ik vertellen dat ik niet meer hoef te wachten totdat de taartplateau in de aanbieding is, want ik heb hem zelf gemaakt! En dat voor nog geen 8 euro! Benieuwd hoe ik dit gedaan heb? Ik vertel het je, zodat je zelf ook aan de slag kan gaan.

Maak je eigen taartplateau van Mangohout

Wat heb je nodig

Zo maak je de DIY Mango houten taartplateau van de Action

Ik heb zelf een tijdje geleden de materialen aangeschaft. Hierdoor was mijn mango houten bord nog € 5,99 per stuk. Momenteel is hij in de aanbieding voor € 4,99. Dit is een super mooi prijsje! Ik heb er zelf ook nog eentje die ik gewoon als bord heb. Altijd handig als extra hapjes schaal of gewoon ter decoratie in de keuken.

  1. Om jouw eigen taartplateau te maken heb je eigenlijk alleen maar materialen van de Action nodig. Allereerst haal je de stickers van het onderbord af. Deze zit op de plek waar we het houten schaaltje straks gaan plakken en aangezien deze goed vast moet zitten, moet de sticker echt weg.
  2. Bij de Action kun je 3 verschillende soorten secondelijm kopen. Ik ben voor die van Bison gegaan. Deze kost € 0,99. Eventueel heeft de Action ook nog goedkopere secondelijm, waardoor deze DIY nog goedkoper kan zijn. De secondelijm breng je aan op de onderkant van het schaaltje. Bij mij zat de sticker aan de binnenkant, maar mocht er bij jou eentje aan de onderkant zitten, dan raad ik je aan om ook deze te verwijderen.
  3. Zet het schaaltje van de Action in het midden van de onderkant van het houten bord van de Action. Vind je het lastig om het midden te bepalen, dan kun je natuurlijk ook van tevoren even een stip tekenen.
  4. Leg er iets zwaars op. Bijvoorbeeld een dik boek. Zo zitten de schaal en het bord goed tegen elkaar aan.
  5. Na een paar seconden is de secondelijm al droog. Ik wacht liever iets langer om zeker te weten dat het goed vast zit, maar een minuutje is zeker genoeg. En dan is jouw nieuwe Mango houten taartplateau klaar!

Mooi is hij hè? Ik krijg er zo veel complimenten over! En ik ben zelf ook enorm blij met het resultaat. De komende tijd heb ik even geen verjaardagen en gebruik ik ‘m als woondecoratie. Het is super gezellig om er een paar kaarsjes op neer te zetten.

En straks tijdens de feestdagen komt hij vast ook erg goed van pas. Leg er een grote stapel pepernoten, chocolaatjes, kerstkransjes, etc op of decoreer ‘m met leuke kerstdecoratie.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *