Droogbloemen lang mooi houden

Droogbloemen zijn helemaal populair. Ze hadden een wat ouderwets imago, maar inmiddels zijn ze in heel veel interieurs te vinden. En dat is ook nog…

by 
Droogbloemen lang mooi houden

Droogbloemen zijn helemaal populair. Ze hadden een wat ouderwets imago, maar inmiddels zijn ze in heel veel interieurs te vinden. En dat is ook nog niet zo gek. Droogbloemen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren en zorgen voor meer sfeer in huis. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook heel gemakkelijk te onderhouden en kan iedereen zonder groene vingers toch wat “natuur” in huis halen. Maar hoe zorg je ervoor dat ook de goedkope droogbloemen lang mooi blijven? Wij geven een paar tips!

Tips: Droogbloemen lang mooi houden

Sterke steel

Je hebt vast al ontdekt dat droogbloemen een stevige steel hebben. Bloemen met een “slappe” steel zijn namelijk niet geschikt als droogbloem. De steel van de bloem moet een beetje houtachtig zijn, als die van rozen, gipskruid en lavendel. Maar ook grassoorten zijn erg geschikt voor je droogbloemen boeket.

Lees ook: Welke bloemen kun je drogen

Voorzichtig

Droogbloemen zijn erg kwetsbaar en breken daarom snel. Zodra je een vaas vol met verschillende droogbloemen hebt staan, kunnen ze in elkaar gaan haken. Wil je ze uit de vaas halen, dan kunnen ze hierdoor beschadigen.

Geen water

Wil je je droogbloemen lang mooi houden? Geef ze dan geen water. Wanneer je ze toch water geeft, dan gaan de stelen schimmelen. Dit is natuurlijk niet mooi, ruikt niet lekker en het is ook niet zo goed voor je gezondheid.

Vochtige ruimtes

Naast dat droogbloemen geen water hoeven te hebben, zijn ze ook niet zo blij met vochtige ruimtes. In een badkamer staan ze geweldig, maar voorkom dat de bloemen vochtig worden. Wil je ze toch in de badkamer hebben staan en is het er toch wel wat vochtig? Haal ze dan na je douchebeurt even weg, zodat ze sneller drogen.

Zo min mogelijk licht

Droogbloemen die niet geverfd zijn en van nature een mooie kleur hebben, kunnen door zonlicht gaan oplichten. De kleur zal verdwijnen en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Zet ze daarom zo min mogelijk in direct zonlicht om je droogbloemen lang mooi te houden.

Lees ook: Hoe verf je droogbloemen

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *