Droogbloemen verven doe je zo!

Droogbloemen zijn nog steeds erg populair. Veel mensen hebben ze in huis. In een vaasje, in een krans, in een lijstje aan de muur. Ik…

by 

Droogbloemen zijn nog steeds erg populair. Veel mensen hebben ze in huis. In een vaasje, in een krans, in een lijstje aan de muur. Ik vind droogbloemen ook erg mooi. Ik heb ze op verschillende plekken in huis staan en vooral in de badkamer of in het toilet zijn het ideale “bloemen”. En toch blijven droogbloemen nog best prijzen. Veel duurder dan het eigenlijk zou hoeven, want wist je dat je zelf heel gemakkelijk bloemen kan drogen? En wist je ook dat je gedroogde bloemen ook heel gemakkelijk kan verven? Ik laat je zien op welke manier je droogbloemen kan kleuren, zonder dat het heel veel moeite en geld kost.

Wat heb je nodig

Droogbloemen verven met haarverf

  1. Deze DIY is heel erg simpel. Je moet het allemaal maar even weten hoe je droogbloemen het beste kan kleuren en dan is het binnen een minuutje gedaan! Ik heb zelf gekozen voor een paar graspluimen en van die lieve konijnenstaartjes. Vooral deze laatste is perfecte om te verven met haarverf.
  2. Ik heb de haarverf spray van Syoss gekocht. Deze was erg goedkoop bij Big Bazar, maar er zijn vast nog veel meer winkels en merken die dit soort producten verkopen.
  3. Even schudden met de spray en je kan de verf op de droogbloemen sprayen. Maak het zo intens als jezelf wilt. Eventueel kun je ook het steeltje een beetje mee verven.
  4. Heb je net als ik gewoon wat gras geplukt, dan is het aan te raden om ze even op de kop te hangen en ze uit te laten drogen. Anders gaan ze toch een beetje hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *