Droomslaapkamer creëren met deze tips!

Iets dat al een lange tijd op mijn To do list staat is het veranderen van de slaapkamer en een droomslaapkamer creëren. Ruim een jaar…

by 

Iets dat al een lange tijd op mijn To do list staat is het veranderen van de slaapkamer en een droomslaapkamer creëren. Ruim een jaar geleden hebben we de slaapkamer een andere kleur gegeven, omdat we toen al vonden dat de slaapkamer wel wat meer sfeer kon gebruiken. Maar helaas bleek het een kleur te zijn die we allebei toch niet zo mooi vinden. Mijn man wilde het graag donkerder op de slaapkamer hebben en het leek mij leuk om hem groen te verven. En ja hoor, te donker en groen bleek ook niet zo’n fijne kleur te zijn. Geen idee, waarom we destijds deze keus gemaakt hebben, want de rest van ons huis is vrij neutraal. Maar goed, soms wil je even wat anders…

Droomslaapkamer creëren

Het werd daarom tijd om weer eens wat inspiratie voor de slaapkamer op te gaan doen. Ik wil het graag minder donker hebben en er een hele fijne, rustige kamer van maken. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om de slaapkamer gezelliger te maken met mooie decoratie als wanddecoratie, slaapkamer verlichting en mooie beddengoed. Op Pinterest kwam ik een aantal prachtige droom slaapkamers tegen die ik graag als inspiratie wil gebruiken.

Droomslaapkamer creëren met deze tips!

Vloerkleed

Om een mooie droomslaapkamer te creëren is het belangrijk dat het er fijn aanvoelt. Waarschijnlijk heb je in de woonkamer een vloerkleed liggen en merk je direct verschil als je het vloerkleed weg zou halen. Een vloerkleed zorgt voor warmte, sfeer, misschien wat extra kleur en het is natuurlijk ook erg fijn om ‘s morgens met je voeten op een zacht tapijt te staan wanneer je uit bed stapt.

Er zijn veel soorten vloerkleden verkrijgbaar, maar voor een slaapkamer zou ik het niet te duur maken. Bij winkels als de Action kun je best mooie kleden kopen voor een betaalbare prijs.

Nachtkastjes

Een nachtkastje hoort eigenlijk wel naast je bed te staan. Het is praktisch, maar je kan het ook goed gebruiken om er een aantal mooie en persoonlijke items op te zetten die ervoor zorgen dat je je nog fijner voelt in je slaapkamer.

Slaapkamerverlichting

Mooie slaapkamerverlichting is best lastig om te vinden. Ik vind het mooi om een hanglamp op de slaapkamer te hebben, omdat een hanglamp vaak voor mooi licht en veel sfeer zorgt. Daarnaast is een hanglamp vaak ook al een interieur item waarmee je je slaapkamer karakter kan geven. Wij hebben momenteel een hanglamp van gaas en deze blijft zeker hangen. Het gaas zorgt voor een leuk effect op de muren en het plafond.

Kussens toevoegen

Kussens maken een bank heel gezellig, maar ook in een slaapkamer is het erg leuk om sierkussens toe te voegen. Hou het wel rustig door een paar bijpassende kleuren te kiezen. En kies ook voor van die lekkere zachte sierkussens, zodat je direct zin krijgt om in je bed te duiken.

Een nieuwe vloer

Is de slaapkamer nog steeds niet helemaal jouw droomslaapkamer geworden, dan kan het zijn dat je de verkeerde vloer in de slaapkamer hebt liggen. Dat is ook bij ons het geval. In onze slaapkamer hebben we een laminaatvloer liggen in een lichtgrijze kleur. Het is bijna wit, waardoor het alles behalve warmte uitstraalt. Daarnaast sprak ik iemand in een verfspeciaalzaak en die vertelde dat lichte en witte vloeren het meest lastig zijn om een goede muurkleur bij te vinden. Het contrast is vaak erg groot.

Plafond

Wil je echt een Droomslaapkamer creëren, dan raad ik iedereen aan om het plafond te verven. Het liefst in dezelfde kleur als de muur of 1 a 2 tinten lichter. Je zal namelijk zien datbhet de slaapkamer echt veel gezelliger, knusser, sfeervoller, warmer en één geheel maakt. Een wit plafond klinkt “veilig”, maar eigenlijk zorgt wit voor een heel groot contrast als je het naast een andere kleur ziet.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *