Duurzaam wonen? Lees hier over de thuisbatterij

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzaam te leven. Een oplossing…

by 
thuisbatterij kopen
Duurzaam wonen

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp geworden. Steeds meer mensen zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzaam te leven. Een oplossing die steeds populairder wordt, is het gebruik van een thuisbatterij. Maar hoe werkt een thuisbatterij precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel zullen we dieper ingaan op dit onderwerp.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een apparaat dat elektriciteit opslaat die opgewekt wordt door zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen. Deze opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt wanneer er geen zonlicht is of wanneer de energievraag hoog is. Op deze manier kan een huishouden zelfvoorzienend worden in termen van energie.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt door middel van een omvormer die de gelijkstroom van de zonnepanelen omzet in wisselstroom die gebruikt kan worden in huis. Het overtollige energieoverschot wordt opgeslagen in de thuisbatterij in plaats van terug te worden geleverd aan het elektriciteitsnet. Op momenten dat er geen zonlicht is, kan de opgeslagen energie in de batterij worden gebruikt om het huis van elektriciteit te voorzien.

Voordelen van een thuisbatterij

1. Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet: door een thuisbatterij te gebruiken, kan een huishouden grotendeels onafhankelijk worden van het elektriciteitsnet. Dit betekent dat er minder afhankelijkheid is van energieleveranciers en mogelijke prijsstijgingen van elektriciteit.

2. Verlaging van energiekosten: doordat een thuisbatterij de opgeslagen energie kan gebruiken op momenten dat de energievraag hoog is, zal dit tot een verlaging van de energiekosten zorgen. Het huishouden kan immers gebruik maken van de opgeslagen energie in plaats van elektriciteit van het net te gebruiken.

3. Duurzaamheid: het gebruik van een thuisbatterij draagt bij aan een duurzamere levensstijl. Doordat er meer gebruik wordt gemaakt van zelf opgewekte energie, wordt de CO2-uitstoot verminderd en de ecologische voetafdruk verkleind.

4. Betrouwbaarheid: een thuisbatterij zorgt voor een betrouwbare energievoorziening, zelfs als de stroom uitvalt. Op momenten dat het elektriciteitsnet plat ligt, kan een huishouden zo nog steeds gebruikmaken van de opgeslagen energie in de batterij.

Werkwijze Sessy

Sessy is een term die gebruikt wordt om de werking van een thuisbatterij aan te duiden. Sessy staat voor “Self-Sustaining Energy Storage System.” Maar hoe werkt Sessy? Het verwijst naar het vermogen van een thuisbatterij om zelfvoorzienend te zijn en energie op te slaan voor later gebruik. Een sessy, ofwel thuisbatterij, werkt op basis van een slim energiebeheersysteem. Dit systeem analyseert het energieverbruik van het huishouden en past de opslag en afgifte van energie aan op basis van de behoeften. Hierdoor wordt de efficiëntie van het energiegebruik gemaximaliseerd en wordt er minder energie verspild.

One comment

  1. Het schijnt helaas mooier te klinken dan het is. Ze gaan minder lang mee dan de tijd die je nodig hebt om de aanschafprijs terug te verdienen. Heb ik van horen zeggen, dus geen idee of het waar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *