Een badkamer sfeervol en praktisch inrichten met deze tips!

In een badkamer brengen we best veel tijd door. Het moet er daarom praktisch zijn, hygiënisch zijn en de nodige voorzieningen hebben. Maar toch kan…

by 
badkamer verbouwen tips
Droom badkamer

In een badkamer brengen we best veel tijd door. Het moet er daarom praktisch zijn, hygiënisch zijn en de nodige voorzieningen hebben. Maar toch kan een beetje sfeer in een badkamer natuurlijk geen kwaad. Ga jij de badkamer verbouwen of veranderen, dan is het erg leuk en handig om alvast een plan te maken om ervoor te zorgen dat je straks nog meer kan genieten van de badkamer. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Neem dan dit lijstje door met tips om een badkamer sfeervol en praktisch in te richten.

Tegels in de badkamer

Tegels worden vaak verwerkt in badkamers. Tegels zijn praktisch, hygiënische en duurzaam. Daarnaast zijn tegels tegenwoordig in allerlei soorten, maten, kleuren, materialen en patronen verkrijgbaar, waardoor ze bijdragen aan een prachtige sfeer in de badkamer. Wij hebben momenteel grote antracieten vloertegels in de onze badkamer liggen en aan de badkamerwand hangen rechthoekige witte tegels. Deze zijn mat in plaats van glanzend, waardoor ze rust uitstralen. Ik ben erg tevreden met deze badkamer tegels, maar als ik eerlijk ben mis ik ook wel wat sfeer en kleur. Het lijkt me prachtig om portugese tegels in de badkamer te verwerken. Portugese tegels is eigenlijk een verzamelnaam voor tegels met gekleurde patronen of mooie decors. Ze zijn opvallend en kunnen een prachtige eyecatcher voor de badkamer zijn. Wanneer ik mooie portugese tegels uit zou mogen kiezen, dan zou ik voor zachtroze of lichtgroene tegels gaan met een mooi patroon.

De badkamer sfeervol en praktisch inrichten

Natuurlijk wil je zo veel mogelijk fijne voorzieningen in de badkamer hebben, maar soms is dit niet heel praktisch. Heb je een niet zo’n grote badkamer dan moet je je afvragen of het wel handig is om een bad, een groot badkamermeubel of extra toilet te plaatsen. Wanneer je te weinig ruimte overhoud, kan de ruimte minder prettig voelen.

Mooie badkamermeubel

Destijds hebben wij een badkamermeubel uitgekozen dat perfect in onze badkamer past. Er was niet veel ruimte meer over, maar toch wilden we graag voldoende opbergruimte. Ik schrok best van de prijs van een badkamer meubel. Hij kostte nog net geen €1000,- en dat terwijl het niet het enige was dat we aan moesten schaffen voor onze badkamer. Maar achteraf ben ik nog steeds erg blij met deze keuze. Het meubel blijft mooi en heeft voldoende opbergruimte.

Verlichting in de badkamer

Net als in andere ruimtes in huis kun je ook in de badkamer kiezen voor verschillende soorten verlichting. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om spotjes te plaatsen in het plafond die je kunt dimmen of voor extra verlichting boven de spiegel. Het is erg belangrijk dat je goed rekening houdt met de veiligheid van de verlichting in de badkamer. Het mag er natuurlijk ook niet te donker zijn, waardoor je een misstap zou kunnen maken en uit kunt glijden.

Planten in de badkamer

Planten zorgen voor een fijne sfeer in de badkamer. Maar helaas zijn er maar weinig planten die goed tegen de warmte en het vocht kunnen. Vooral als er geen raam in de badkamer zit, is het lastig om planten in leven te houden. Wil je toch graag planten in de badkamer hebben staan, dan is ventileren erg belangrijk. Haal ook regelmatig de planten even uit de badkamer, zodat ze weer wat sterker kunnen worden.

Mooi badtextiel

Jezelf afdrogen wanneer je in bad bent geweest of onder de douche hebt gestaan is iets vanzelfsprekend. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb liever een grote, zachte badhanddoek om mij mee af te drogen, dan een klein, ruw handdoekje. Mooi badtextiel is misschien een overbodige luxe of een onnodige uitgaven, maar toch kun je het ook zien als een fijne investering. Badtextiel van goede kwaliteit gaat namelijk jaren mee.

Denk daarnaast ook aan een fijne badmat. Koude tegels zijn niet fijn aan de voeten en natte tegels kunnen glad zijn. Een mooie badmat maakt een badkamer vaak gezelliger en mooier.


One comment

  1. Oh, wat zou ik toch graag een badkuip willen. Maar ik huur dus ik ga echt niet verbouwen. Ik heb trouwens een nepplant in mijn badkamer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *