Een eigen stacaravan of chalet kopen of verhuren

Een aantal maanden geleden zag ik een meisje voorbij komen op Instagram die ik van vroeger ken. Ze had een chalet gekocht. Vervolgens heeft ze…

by 

Een aantal maanden geleden zag ik een meisje voorbij komen op Instagram die ik van vroeger ken. Ze had een chalet gekocht. Vervolgens heeft ze hem samen met haar vriend op een mooie locatie laten neerzetten, helemaal opgeknapt, opnieuw geverfd, gezellig ingericht en nu verhuren ze hem. En ik kan je vertellen dat hij super mooi geworden is! Hij staat in een prachtige, bosrijke omgeving en hij is regelmatig verhuurd. Ik vind het erg knap dat ze dit voor elkaar hebben gekregen en zo van dit leuke “huisje” kunnen genieten. Toen ik dit zag begon het bij mij ook wel te kriebelen. Want hoe leuk zou het zijn om je eigen chalet of stacaravan te hebben. Je kan hem inrichten zoals je zelf wilt en als je hem niet wilt verhuren, dan ga je er gewoon zelf zoveel mogelijk gebruik van maken. Je hoeft dan niet per se meer een vakantie te boeken, want je hebt gewoon je eigen vakantiehuisje!

Een nieuwe stacaravan of een tweedehands stacaravan

Nu zijn er verschillende bedrijven die chalets of stacaravans verkopen. Ik kwam een aantal hele mooie nieuwe stacaravans tegen die er bijna net zo uitzien als een huisje op een mooi vakantiepark. Ze hebben een keuken, een mooie zithoek, een eethoek, een slaapkamer en een best ruime badkamer. Perfect voor als je met z’n tweeën bent of kleine kinderen hebt. Maar ook als je met z’n vieren, vijven of zessen bent, dan zijn er ruime stacaravans te vinden. Ik zag er een paar met twee slaapkamers voorbij komen en zelfs een paar waarbij de bank van de zithoek veranderd kan worden in een slaapbank. Ideaal! Het zou zo gaaf zijn om een mooie stacaravan of chalet te hebben en hier ons “tweede huisje” van te maken. Ik zie het al helemaal voor me.

Het staat daarom zeker op onze wensenlijst om een eigen stacaravan te hebben. We gaan er vast veel gebruik van maken, misschien ook verhuren en het lijkt me ook een perfecte werkplek als je je even af wilt zonderen. Maar tot die tijd moeten we nog wel even sparen. Ze zijn namelijk niet goedkoop. Nieuwe chalets of stacaravans beginnen bij 40.000 euro. Dit is best een investering. Dus mocht het sparen toch te langzaam gaan, dan denk ik dat een tweedehands stacaravan ook een optie is. Op Marktplaats zag ik er een paar voorbij komen in verschillende soorten en maten. Ze zijn natuurlijk niet zo modern als nieuwe modellen, maar als ik zo’n stacaravan zou kopen dan ga ik, net als het meisje op Instagram, mijn handen uit de mouwen steken en ook aan de slag om hem weer mooi te maken. Dit lijkt me een heel tof project!

One comment

  1. Het lijkt me zeker een leuk project. Maar ik weet niet of ik alle rompslomp van verhuur erbij zou willen. Of je moet alleen aan bekenden verhuren. Da’s ook een optie, natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *