Een kijkje in onze tuin

Vorig jaar is onze schutting volledig verwoest door de storm. Ik vond het op dat moment best spannend, aangezien de storm vrij heftig was en…

by 

Vorig jaar is onze schutting volledig verwoest door de storm. Ik vond het op dat moment best spannend, aangezien de storm vrij heftig was en met een grote kracht de schuttingen omver blies. Er vielen een aantal dakpannen van ons dak af en ook was geen tuindecoratie meer veilig. Gelukkig zorgde deze ravage er uiteindelijk wel voor dat we “verplicht” waren om onze tuin aan te pakken. Inmiddels hebben we alles hersteld en hebben we het nóg mooier gemaakt. Het leek mij leuk om jullie, door middels van een aantal foto’s, een kijkje te laten nemen in onze tuin. Hier komen de foto’s!

Een nieuwe schutting

Voorheen hadden wij een houten schutting. De oude schuttingplanken hebben wij voor een deel verkocht via Marktplaats en voor een deel gehouden en gebruikt voor de achterkant van onze tuin. Vervolgens hebben wij een raamwerk van houten balken gemaakt en hebben wij er metalen rekken aan bevestigd. Ik zag het eigenlijk niet meer zo zitten om een nieuwe schutting te plaatsen. Ze vangen toch wel veel wind en ik wilde graag wat meer “groen” in onze tuin hebben. Het leek mij een leuk en handig idee om klimplanten langs de metalen rekken te laten groeien. Aan het einde van vorig zomer hebben wij de planten gepland en inmiddels zijn ze al best groot geworden. Het is natuurlijk de bedoeling dat er een “groene” schutting ontstaat, maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

Pergola in de tuin

Achterin onze tuin hadden we een heerlijk plekje om te zitten. Tenminste als het niet heel erg warm was. Tijdens de zomermaanden was het achterin onze tuin behoorlijk heet, waardoor je er zonder parasol niet meer kon zitten. We wilden hier graag iets aan doen, zonder dat het veel geld zou kosten en zonder dat het de tuin optisch kleiner zou maken. In veel tuinen zie je van die prachtige overkappingen, maar toch zag ik dat niet zo zitten. Ik had het gevoel dat het heel “hokkerig” zou gaan worden en dat het de tuin minder “ruimtelijk” zou laten ogen. Al snel vond ik een tussen oplossing, namelijk een soort van pergola. Het is de voelding dat de “Blauwe regen” nog verder over de pergola gaat groeien, waardoor het een natuurlijke zonnewering gaat worden. Maar ook dat heeft nog even tijd nodig.

Plantenbakken

Tenslotte hebben we nieuwe plantenbakken gemaakt. We hadden hier eerst houten plantenbakken, maar onze Eucalyptusboom was zo groot geworden, dat hij de plantenbak helemaal van de muur trok. Deze stenen plantenbak is een stuk steviger en ziet er ook weer lekker fris uit.

Aan het einde van deze maand ga ik samen met mijn schoonzus en schoonmoeder naar Oosterik in Denekamp. Dit is een groot tuincentrum waar je veel plantjes en leuke decoratie kan vinden. Om de tuin helemaal af te maken ga ik hier nog een paar plantjes kopen voor in de bloembakken, alles in de tuin nog even netjes maken en daarna is de tuin precies zoals wij gehoopt hadden.

4 comments

  1. Ik ben gek op bloemen en op tuinen. Momenteel volop bezig met het aanleggen van onze tuin en dat doe ik met veel liefde … en veel planten. Ik kijk er naar uit om alles te zien groeien. Jouw tuin ziet er echt geweldig uit! Echt mooi gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *