Een mooi tv meubel kopen? Hier moet je op letten!

Het vinden van een mooi tv meubel is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Er is best veel keus en ook veel prijsverschil op het gebied…

by 

Het vinden van een mooi tv meubel is nog helemaal niet zo gemakkelijk. Er is best veel keus en ook veel prijsverschil op het gebied van tv meubels. Het is goed om na te denken over de kleur, materiaal en grootte. Hout, hoogglans, industrieel? En ook welke stijl en mogelijkheden het tv-meubel heeft. Veel opbergruimte, Scandinavisch, Japandi? Kortom, er is heel veel keus. Ben jij op zoek naar een nieuw tv meubel, maar zie je door de bomen het bos even niet meer? Dan kunnen deze tips je waarschijnlijk helpen!

Denk verder

Toen wij destijds in ons huis kwamen wonen bezochten we IKEA. We kochten hier een wit tv meubel van hout (Hemnes). Hij stond best goed, maar na een tijdje besloten we toch ons interieur om te gooien. Hierdoor kwam we er al snel achter dat het tv meubel te klein was. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met veranderingen op het gebied van televisies. Televisies worden steeds groter en als je dan een te klein tv-meubel hebt, dan staat dat misschien een beetje vreemd.

Wat zijn de trends op het gebied van mooie tv meubels

Een tv meubel is niet langer een praktische kast, maar echt een interieur item dat gezien mag worden. Je ziet nu veel brede tv meubels die wat lager bij de grond staan of hangen. Hierdoor kan je het meubel niet alleen gebruiken om de televisie of andere apparatuur op neer te zetten, maar heb je ook nog ruimte over voor een mooie lamp of decoratie.

Hoe hoog moet een tv meubel zijn

Het klinkt misschien een beetje overbodig, maar toch is het goed om te bepalen hoe hoog het meubel moet zijn. Het is voor je houding en je ogen fijn als je iets naar beneden kijkt als je televisie aan het kijken bent. Het kan maar zo zijn dat wanneer je een grotere televisie aanschaft, je in eens een stuk omhoog moet kijken. Het is dan ook niet zo gek dat tv meubels steeds lager worden.

Een tv meubel staand of zwevend?

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker dat televisie meubels aan de wand bevestigd worden. Zwevende tv meubels maken de kamer optisch ruimtelijker en het staat vaak heel stijlvol. Ze hebben vaak ook van die mooie deurtjes zonder grepen, waardoor het meubel heel modern eruit ziet. Maar bedenk van tevoren of de muur wel sterk genoeg is om het meubel te dragen. Het stucwerk zou namelijk los kunnen laten.

Eigenschappen van het tv-meubel

Ik vind het zelf erg mooi als meubels, waaronder een tv-meubel, groot en breed is. Door grote meubels te plaatsen lijkt een kamer namelijk groter. Inmiddels hebben we een nieuw tv meubel waar ik mega blij mee ben. Hij is op maat gemaakt en heeft grote opbergbakken die perfect zijn om speelgoed in op te bergen. Het is goed om te bedenken of je lades of deurtjes in de tv-meubel wilt hebben en of er andere apparatuur in of op de kast moeten komen te staan.

One comment

  1. Inderdaad wel handig om even na te denken wat er in moet en of dat wel past. Ik heb trouwens – omdat ik van plan ben ooit nog te verhuizen – twee kleine zwevende tv kastjes naast elkaar gehangen. Mocht ik in een tinyhouse terechtkomen, kan ik er altijd nog ééntje ophangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *