Een opgeruimd huis met kinderen

Tips voor een opgeruimd huis met kinderen Zou je graag een mooi, opgeruimd interieur willen hebben, maar zie je vaker stapelblokken, auto’s, knutselspullen en andere…

by 

Tips voor een opgeruimd huis met kinderen

Zou je graag een mooi, opgeruimd interieur willen hebben, maar zie je vaker stapelblokken, auto’s, knutselspullen en andere spulletjes door het hele huis verspreid liggen? Met de volgende tips zorg je ervoor dat je huis netjes en opgeruimd is met kinderen!

Ruim regelmatig op

Kinderen kunnen minder goed tegen prikkels dan je zou denken. Jullie hebben er dan ook beide iets aan als zo veel mogelijk speelgoed opgeruimd wordt. Heb je een kind dat snel de aandacht kwijt is en het liefst met zo veel mogelijk speelgoed tegelijk speelt? Zorg er dan voor dat je je kind stimuleert om met een paar dingen te spelen en niet zo veel speelgoed binnen handbereik heeft.

Maak een speelhoekje

Hoe leuk is het als kind om je eigen speelhoekje te hebben! Een eigen plek voor je favoriete speelgoed, om je lekker terug te trekken en benoem dit plekje ook echt als hét speelhoekje van je kind. Zo hoef je maar een klein gedeelte van je woonkamer op te ruimen en hou je het ook overzichtelijk voor je kind. Kind blij, mama blij!

Geen spullen een vaste plek

Het geheim van een opgeruimd huis is dat alles in huis een vaste plek heeft. Dit werkt zó goed! Heeft je kind uitgebreid gespeeld, ga dan als een wervelwind door je woonkamer heen en zet alles weer terug waar het hoort. Dit werkt heel snel en het ziet er gelijk weer uit als een opgeruimd huis.

Maak gebruik van manden en opbergdozen

Bij heel veel woonwinkels kun je leuke manden kopen. Manden met deksel, manden in de vorm van een peer, manden in de vorm van een beertje. Je kan het zo gek niet bedenken. En ze staan zo leuk in je interieur. Het liefst natuurlijk in het speelhoekje. Maar mocht je deze niet hebben, dan heb je vast een ander leuk plekje waar ze kunnen staan.

Samen opruimen

Het is afhankelijk van de leeftijd van je kind, maar het is best goed om je kind al snel te leren opruimen. Maak er een spelletje van en voor je het weet is het speelgoed weer opgeruimd.

Lees ook: Zo maak je het Ypperlig wandrek van IKEA

Leukste dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *