Een Paasbrunch organiseren doe je zo!

Pasen komt er weer aan en gelukkig kunnen we dit weer uitgebreid vieren. Ik heb er erg veel zin in. Pasen is namelijk één van…

by 

Pasen komt er weer aan en gelukkig kunnen we dit weer uitgebreid vieren. Ik heb er erg veel zin in. Pasen is namelijk één van mijn favoriete feestdagen. Het heeft iets vrolijk, iets onschuldigs en het geeft mij het ultieme lente gevoel. Eitje tikken, eitjes zoeken, eitjes eten. Er zijn veel leuke dingen om te doen tijdens Pasen. Maar wat ik ook erg gezellig vind is het organiseren van een Paasbrunch. Een mooie gedekte tafel, lekkere broodjes, beleg en verse sapjes en dan het liefst ook nog in de tuin. Ja, zo zie je Pasen heel graag. Maar hoe organiseer je een Paasbrunch? Ik deel een aantal tips!

Een Paasbrunch organiseer je zo!

Hou rekening met de gasten

Ben je zelf dol op een uitgebreide brunch vol met speciale broodjes, maar heb je gasten die blij worden van een schaal met bitterballen, dan is het goed om hier rekening mee te houden. Het zou zonde zijn als jij de hele dag in de keuken gestaan hebt, terwijl het niet nodig was. Dit geldt ook voor de drankjes.

Cuterie board

Weet jij wat een Cuterie Board is? Dit is als het ware een goed gevulde borrelplank. En het leuke aan een borrelplank is dat je zelf kan bepalen wat je erop legt. Tijdens de Paasdagen is het een ideaal moment om de Cuterie Board in Paas-sfeer te maken. Denk aan wortel, stukjes kaas, radijsjes, paaseitjes, van die pastelkleurige M&M’s, chocolaatjes in de vorm van konijntjes of kuikentjes.

Pastelkleuren

Pastelkleuren passen perfect bij Pasen. Dus wil je een gezellige Paasbrunch organiseren en de eettafel mooi opdekken, gebruik dan zo veel mogelijk pastelkleuren.

Zoet, hartig en fris

Ei hoort natuurlijk bij Pasen. En ei kan je o.a. koken, bakken, je kan een omelet maken en je kan het gebruiken in salades, je kan er merengue mee maken, je kan er chocolademousse mee maken en zo kan je nog wel even doorgaan. Een eitje hoort er daarom zeker bij.

Ook verse broodjes worden vaak erg gewaardeerd. Croissantjes, sandwiches kaiserbroodjes, krentenbrood, suikerbrood. En zet een paar borden met beleg op tafel, zodat jouw gasten de broodjes zelf kunnen beleggen.

Sapjes

Koffie en thee is altijd goed. Maar een lekker sapje maakt het wel compleet. Verse jus, een smoothie of troebele appelsap. Daarnaast zou je ook een kan met melk op tafel zetten. Het is tenslotte een brunch.

Paastafel dekken

Het decoreren van een Paastafel vind ik geweldig om te doen. Gezellige mandjes, mooie borden, speciale glazen. Je kan het zo uitgebreid maken als je wilt. Maar ook met schattige papieren servetjes, schoteltjes en een heerlijke paastaart uit de supermarkt ziet een paastafel erg gelijk heel vrolijk uit.

Enkele voorbeelden van servies en andere dingen om te gebruiken voor een Paasbrunch zijn:

 • Een picknickmand (deze op de foto is van Dille & Kamille)
 • Mandjes (tip: Bij Holland & Barrett zijn goedkope mandjes te koop)
 • Etagiere (deze op de foto is van Dille & Kamille)
 • Grote houten snijplank
 • Kleine bakjes voor smeersels, tomaatjes, olijven, etc.

Decoratie

Naast het dekken van de paastafel kun je het nog extra gezellig maken met een paar leuke dingetjes maak je het al heel gezellig. Enkele voorbeelden zijn:

 • Van die leuke snoep spiegeleitjes
 • Een chocolade paashaas als tafeldecoratie
 • Kleine terracotta potjes
 • Voorjaarsbloemetjes
 • Paaseitjes over de tafel verspreid
 • Verschillende kleuren tulpen
 • Lege eierschaal gebruikt als vaasje

3 comments

 1. Ik had voor het eerst in járen geen plannen (en geen visite). Dus ik heb ook geen paasbrunch gemaakt. Ook wel weer eens een keer lekker. Maar die plaatjes zien er wel super uit, zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *