Eieren verven in Pastelkleuren

Eén van mijn favoriete feestdagen komt er weer aan, namelijk Pasen. Pasen heeft iets liefs, iets onschuldigs en het geeft mij het ultieme gevoel van…

by 

Eén van mijn favoriete feestdagen komt er weer aan, namelijk Pasen. Pasen heeft iets liefs, iets onschuldigs en het geeft mij het ultieme gevoel van de lente. Ik vind het dan ook erg leuk om Pasen te vieren met een uitgebreide brunch. Een mooie gedekte tafel vol met verse broodjes, sapjes en natuurlijk eitjes. Ik kan daarom bijna niet wachten totdat het Pasen is. En daarom leek het mij leuk om een hele leuke, simpele DIY te delen om op een snelle manier witte eieren te verven.

Pastelkleuren passen perfect bij de Paasdagen en daarom laat ik vandaag zien hoe je een zacht kleurtje aan eieren kan geven. Het is misschien even een klein kliederboeltje, maar het is het zeker waard! We gaan namelijk eieren verven door middel van kleurstof en slagroom.

Wat heb je nodig

  • Kleine kommetjes of een cupcake bakvorm
  • Slagroom
  • Kleurstof
  • Witte gekookte eieren

Eieren verven in Pastelkleuren

  1. Voor het Paas eieren verven in Pastelkleuren doe ik ieder kommetje of cupcake vormpje wat slagroom.
  2. Druppel er wat kleurstof in. Ik raad aan om de kleurstof van tevoren te mengen als je bijvoorbeeld groen, oranje of paars wilt hebben.
  3. Leg in ieder vormpje of kommetje een wit ei en draai het ei door de slagroom/kleurstof heen.
  4. Laat de kleurstof even goed intrekken en veeg vervolgens de slagroom met keukenpapier van de eieren af.
  5. En klaar zijn de eitjes!

Het leuke aan deze DIY is dat eigenlijk iedereen dit kan doen en dat je ook nog niet zo goed in kan schatten hoe het resultaat gaat worden. Mijn Paaseieren hebben allemaal wel een roze of lichtblauwe kleur gekregen. Superleuk! Maar de volgende keer ga ik de kleurstof eerst even mengen voordat ik het in de slagroom ga druppelen. Dit was namelijk de reden waardoor de gele kleur erg weg viel.

Het resultaat van eieren verven in Pastelkleuren

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *