Extreem ontspannen in de tuin doe je zo

Als je na een lange werkdag thuiskomt of in het weekend wat tijd over hebt, dan doe je er goed aan om lekker te ontspannen….

by 
Blokhut maken van hout

Als je na een lange werkdag thuiskomt of in het weekend wat tijd over hebt, dan doe je er goed aan om lekker te ontspannen. Veel mensen gaan daarvoor een dagje of weekendje weg en natuurlijk moet je dat soms ook zeker doen. Tegelijkertijd heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om dichtbij huis te ontspannen. 

Namelijk in je eigen tuin! En dan denk je waarschijnlijk aan een boek lezen op het terras met de lekkere zon in je gezicht. Ook dit is een vorm van ontspanning, maar daarbij ben je helaas afhankelijk van het weer. Er zijn gelukkig verscheidene andere manieren om te ontspannen en in dit artikel geven we je enkele praktische tips. 

Bouw een blokhut 

Als je heerlijk wilt ontspannen en een beetje handig bent, dan is het een goed idee om een blokhut te bouwen. Daarvoor kun je kwalitatief tuinhout gebruiken. Maar welke voordelen brengt een blokhut dan met zich mee? Welnu, in de eerste plaats ziet een blokhut in de tuin er bijzonder luxe uit. Je geeft er dus een mooi visitekaartje mee af en je buren zullen dan ook ongetwijfeld jaloers zijn. 

Daarnaast is een blokhut gewoon een ideale plaats om heerlijk te ontspannen, zonder dat je afhankelijk bent van het weer. Je kunt een prachtige lounge maken, de blokhut voorzien van ramen en op die manier genieten van een heerlijk boek en het uitzicht. 

De kracht van een sauna 

In Nederland zijn veel wellnesscentra en die worden ook bezocht door mensen die even heerlijk willen ontspannen. Maar natuurlijk hangt daar een prijskaartje aan en misschien woon je niet in de buurt van een mooi resort. Daar is gelukkig een oplossing voor: je kunt je wellnesscentra namelijk ook naar de tuin halen. Weliswaar in kleiner formaat, maar dan is het alsnog heerlijk. Vooral een sauna in de tuin is op dit moment zeer populair, vanwege de verschillende voordelen die deze met zich meebrengt.

In de eerste plaats kun je dan altijd genieten van de heerlijke warmte, ook in de koude winter. In een Finse sauna kan het wel 90 graden worden, dus daar inzitten is een ideale manier om zo nu en dan in de winter op te warmen. Als je ooit in een sauna bent geweest, dan weet je ook dat het bijzonder ontspannend is. Laat de dagelijkse stress even van je afglijden en kom echt tot rust. Bovendien schijnt een sauna ook gezond te zijn voor je lichaam, maar dat is nog niet helemaal wetenschappelijk bewezen.

Genieten in een jacuzzi 

Ook in een jacuzzi kun je ongeremd genieten en het is tegelijkertijd gezellig. Je kunt gezamenlijk met je vrienden in de jacuzzi kletsen over van alles en nog wat, terwijl je tegelijkertijd de spieren ontspant! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *