10 tips voor een positieve vibe in huis

Kun je wel wat positiviteit en optimisme in huis gebruiken? Dit zijn tien tips om je huis een positieve vibe te geven.

by 

10 tips voor een positieve vibe in huis. Niets is fijner dan een huis waar je tot rust komt en waar je je op je gemak voelt. Een thuis-gevoel creeren is daarom erg belangrijk. Maar naast dat je het zo gezellig mogelijk in huis kan maken, is het ook goed om eens te kijken naar andere manieren om een fijn thuis gevoel te creeren. Wij hebben daarom een aantal tips onder elkaar gezet die je gelijk kan toepassen om van je huis een heerlijk thuis te maken. Dus kun je wel wat positiviteit en optimisme in huis gebruiken? Dit zijn tien tips om je huis een positieve vibe te geven.

Een fijn thuis gevoel krijg je zo!

1. Opruimen en wegdoen

Opruimen kan enorm helpen om een prettige sfeer in huis te creëren. Zorg voor opbergplekken als kasten, dozen en manden en verzamel daarin alles wat los rondzwerft in de ruimte.

Terwijl de spullen door je handen gaan, kun je kijken of er dingen zijn waar je geen plezier meer aan beleeft. Denk aan foto’s die je herinneren aan minder leuke tijden of meubels die je niet meer nodig hebt.

Alles wat je niet meer van dienst is, kun je wegdoen. Dit kan je helpen om je bezittingen terug te brengen tot de dingen waar je écht van houdt.

2. Ga alle hoeken en gaten langs

Je huis kan bedompt aanvoelen als het stof zich heeft opgehoopt in hoeken, gaten en onder kasten en je bed. Ga dus al deze plekken langs met een vloerwisser, stofdoek of stof duster. Dan voelt de ruimte daarna meteen schoon en fris aan.

3. Zorg voor schone lucht

Met schone, zuivere lucht in huis voel je je opgefrist en kun je ruimer ademen. De gemakkelijkste manier om te zorgen voor schone lucht in huis, is door de ramen te openen en de kamer vol te laten stromen met frisse buitenlucht.

Als je midden in de stad of langs een snelweg woont, gebruik dan een luchtzuiveraar of Himalaya zoutlamp. Ook luchtzuiverende planten kunnen helpen om de lucht te reinigen.

4. Voeg zachtheid toe

De wereld heeft al genoeg harde kanten. Onderzoeken laten zien dat het aanraken van dieren en zachte voorwerpen ons een gevoel van comfort en veiligheid geeft. Leg een warme deken en zachte kussens op de bank en zorg voor een comfortabel tapijt onder je voeten. Daarmee zorg je instant voor een positieve ervaring in huis.

5. Haal kleur in huis

Met kleur kun je veel doen om je huis een positieve vibe te geven. Geel en oranje zijn goede kleuren als je meer optimisme en vrolijkheid in een ruimte wil brengen. Voeg bijvoorbeeld een mooie fruitvaas toe aan je interieur. Zo ben ik helemaal weg van citroenvazen.

Een fijn thuis gevoel en een positieve vibe in huis

6. Gebruik geur

Geur heeft direct invloed op je stemming. Zo heeft lavendel een rustgevend effect en maakt de geur van mandarijn je vrolijk. Maak hier gebruik van om te zorgen voor positiviteit in huis.

7. Zorg voor aangenaam licht

Een kamer die baadt in het zonlicht is een heerlijke plek om te vertoeven. Laat overdag zoveel mogelijk daglicht je huis in stromen en zorg ’s avonds voor zachte sfeerverlichting. Denk aan kaarsen en schemerlampen voor een gezellige, warme sfeer in huis.

8. Zet muziek aan

Zachte muziek op de achtergrond kan je meteen opvrolijken en zorgen voor positiviteit in huis. Zoek naar rustige muziek met mooie, positieve en inspirerende teksten en echte instrumenten.

9. Leg een steen neer

Stenen zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Veel stenen hebben ook nog eens een effect op de sfeer in de ruimte. Zo heeft een edelsteen als kwarts een krachtige zuiverende werking als je hem bij je draagt of op een plekje in huis neerlegt.

Kwarts verwijdert alle negatieve energie en slaat positieve intenties en gedachten op. Dezelfde steen helpt je om je te richten op de meest positieve kanten van je leven. Hier vind je diverse edelstenen die zowel mooi zijn om naar te kijken als om de sfeer in huis positief te beïnvloeden.

10. Geef kunstwerken en knutsels een plek

Als je blij wordt van het kijken naar een bepaald schilderij, beeld of knutselwerkje van jezelf of je kinderen, geef het dan een plek in huis. Dat helpt je om je een goed gevoel te geven en positiviteit te ervaren in de ruimte.

Lees ook: Een nieuw interieur zonder geld uit te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *