Gedraaide kaarsen maken

Gedraaide kaarsen maken. Waarschijnlijk heb je ze al voorbij zien komen; gedraaide kaarsen. Wij vinden deze trend erg leuk en stiekem nog leuker, omdat je…

by 

Gedraaide kaarsen maken. Waarschijnlijk heb je ze al voorbij zien komen; gedraaide kaarsen. Wij vinden deze trend erg leuk en stiekem nog leuker, omdat je het gewoon heel gemakkelijk zelf kan maken. Misschien moet je er even wat handigheid in krijgen, maar voor je het weet kan ook jij heel gemakkelijk van die toffe gedraaide dinerkaarsen maken. Benieuwd hoe je ze maakt? Met deze stappen!

Gedraaide kaarsen maken

Wat heb je nodig

  • Dinerkaars
  • Een bak, maatbeker of groot theeglas
  • Warm water
  • Een roller

Stap 1: Oefenen met het draaien van kaarsen

Doe warm water (niet gekookt of te warm, anders smelt de kaars) in de bak, maatbeker of groot theeglas. Mijn tip is de kaars onderste boven in het water te zetten, zodat de onderkant hard blijft. Laat de kaars er ongeveer 15 minuten in zitten.

Stap 2: De kaars plat maken

Zodra de kaars zachter is geworden kun je hem uit het water halen. Om de kaars nu te draaien, is het handig om de kaars eerst wat platter te rollen.

Stap 3: Kaars draaien

Draai de kaars voorzichtig een paar keer om, zodat er een spiraal ontstaat. Dit is misschien even oefenen.

Stap 4: Laten drogen

Zodra je kaas helemaal naar wens is, is het belangrijk om hem goed te laten drogen en uit te harden. En dat is je gedraaide kaars klaar!

Wat vind jij van deze trend?

Lees ook: Zo maak je een kaars

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *