Gedraaide kaarsen maken. Waarschijnlijk heb je ze al voorbij zien komen; gedraaide kaarsen. Wij vinden deze trend erg leuk en stiekem nog leuker, omdat je het gewoon heel gemakkelijk zelf kan maken. Misschien moet je er even wat handigheid in krijgen, maar voor je het weet kan ook jij heel gemakkelijk van die toffe gedraaide dinerkaarsen maken. Benieuwd hoe je ze maakt? Met deze stappen!
Gedraaide kaarsen maken
Wat heb je nodig
- Dinerkaars
- Een bak, maatbeker of groot theeglas
- Warm water
- Een roller
Stap 1: Oefenen met het draaien van kaarsen
Doe warm water (niet gekookt of te warm, anders smelt de kaars) in de bak, maatbeker of groot theeglas. Mijn tip is de kaars onderste boven in het water te zetten, zodat de onderkant hard blijft. Laat de kaars er ongeveer 15 minuten in zitten.
Stap 2: De kaars plat maken
Zodra de kaars zachter is geworden kun je hem uit het water halen. Om de kaars nu te draaien, is het handig om de kaars eerst wat platter te rollen.
Stap 3: Kaars draaien
Draai de kaars voorzichtig een paar keer om, zodat er een spiraal ontstaat. Dit is misschien even oefenen.
Stap 4: Laten drogen
Zodra je kaas helemaal naar wens is, is het belangrijk om hem goed te laten drogen en uit te harden. En dat is je gedraaide kaars klaar!
Wat vind jij van deze trend?
Ik heb trouwens nog een leuke tip voor je. Bij de Action kwam ik een hele mooie Look-a-like kaars van HKliving tegen. Hij is super mooi en hij ruikt ook nog eens erg lekker! En wil je graag zelf nog eventjes aan de slag, maak dat ook deze toffe croissant kaarshouder. Hij is zo leuk en heel gemakkelijk om na te maken. Zo heb je gelijk weer een aantal leuke woonaccessoires in huis waar je blij van wordt.
Lees ook: Zo maak je een kaars
2 comments