Geef je meubels een nieuwe look met meubelfolie

Universele meubelfolie zijn ideaal voor decoratie van meubels, deuren, ramen en alle gladde oppervlakken. De zelfklevende folie kan eenvoudig worden aangebracht en is makkelijk te…

by 
meubelfolie
Meubelfolie aanbrengen

Universele meubelfolie zijn ideaal voor decoratie van meubels, deuren, ramen en alle gladde oppervlakken. De zelfklevende folie kan eenvoudig worden aangebracht en is makkelijk te verwijderen. Het materiaal heeft bovendien een lange levensduur en is vochtbestendig. Wil je jouw meubilair een nieuwe look geven? Lees in dit artikel hoe je meubelfolie op de juiste manier aanbrengt.

Waar moet ik aan denken voordat ik meubelfolie aanbreng?

Voordat je enthousiast meubels gaat herontwerpen, moet je controleren of het oppervlak geschikt is voor het aanbrengen van zelfklevende meubelfolie. Denk aan oppervlakken zoals massief hout, multiplex, kunststof, gelakte oppervlakken en metaal. Onthoud dat de verwerkingstemperatuur voor meubelfolie ideaal gesproken tussen de -5 en 20 graden ligt. Zorg er daarom voor dat de omgeving waarin je aan de slag gaat niet ver onder het vriespunt ligt en niet te warm is.  

Wil je meubelfolie bestellen, maar weet je niet zeker of de ondergrond van je meubel geschikt is? Probeer dan eerst een proefstukje van de folie. Is het oppervlak geschikt? Reinig het dan met een schoonmaakmiddel zonder siliconen. Droog de ondergrond met een pluisvrije doek om al het stof en vet te verwijderen.

Plak de meubelfolie zo recht mogelijk!

Natuurlijk wil je de folie recht plakken en genieten van een mooi eindresultaat. Leg daarom de plakfolie op het meubeloppervlak en knip deze op maat. Verwijder vervolgens 10 centimeter van de beschermfolie. Breng het eerste stuk folie aan en controleer of je het recht hebt geplakt. Wil je de folie op een iets groter oppervlak aanbrengen? Dan is het raadzaam om de beschermfolie in gefaseerd te verwijderen. Zo werk je iets netter en nauwkeuriger.

Gebruik een rakel voor perfectie

Zit de folie goed? Verwijder dan de beschermfolie van de achterzijde en druk deze met een flexibele rakel op het oppervlak. Een rakel is handig voor het opzij borstelen van eventuele luchtbellen. Let er wel op dat de rakel geen scherpe randjes heeft, deze kunnen de gecoate meubelfolie beschadigen. Ben je tevreden met de aangebrachte folie? Dan kun je de uitstekende randen het beste afsnijden met een scherp mes.

Meubelfolie bestellen

Perfecte meubelverpakking is mogelijk met interieurfolie van hoge kwaliteit en professionele applicatie. Voor een doe-het-zelver is er natuurlijk ook de optie om je meubels zelf aan te kleden met folie. Meubelfolie bestellen kan bijvoorbeeld bij Resimdo. Instructievideo’s laten zien hoe je de folie aanbrengt.

One comment

  1. Altijd leuk! Ik had ook zo genoeg van mijn rode bed dat ik er zwart plakplastic opgeplakt heb. Dat was al een heel ander gezicht. Laat staan als je echt meubelfolie gebruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *