Tip om een gekrompen wollen trui te herstellen

Is je wollen trui gekrompen doordat je hem te warm gewassen hebt? Gooi hem niet weg, want je kunt je gekrompen trui herstellen!

by 

Tip om een gekrompen wollen trui te herstellen. Is je wollen trui gekrompen doordat je hem te warm gewassen hebt? Gooi hem niet weg, want je kunt een gekrompen wollen trui herstellen! Het kan enorm zuur zijn als één van je wollen truien te heet gewassen is en gekrompen uit de wasmachine of droger komt. Vooral als het ook nog eens één van jouw favoriete wollen trui is. Met een paar stappen gaan we proberen om jouw trui weer te herstellen, zodat het geen naveltruitje meer is en je hem weer lekker de komende maanden kan dragen.

Wat heb je nodig

  • Een emmer
  • Babyshampoo of conditioner
  • Lauwwarm water
  • Handdoek
  • Kledinghanger

Hoe herstel je een gekrompen wollen trui

Maak een sopje van lauwwarm water in de emmer met een beetje babyshampoo of conditioner. Babyshampoo en conditioner zijn heel zacht en werken daarom het beste om je trui te herstellen.

Leg de wollen trui in het sopje en laat hem hier minimaal een half uur in liggen. De gekrompen wollen trui moet helemaal in het water liggen en na een half uurtje mag je hem niet uitwringen.

Haal de trui uit het water en leg hem op een droge handdoek. Nu gaan we de gekrompen wollen trui herstellen. Voorzichtig gaan we de randen van de trui oprekken door aan de randen te trekken. Eventueel zou je ook zware voorwerpen op de randen kunnen leggen, zodat de trui niet terug vormt naar de “kleine versie”. Dit gaat misschien net iets gemakkelijker.

Zodra je de trui opgerekt hebt, hang je hem aan een kledinghanger en laat je hem volledig drogen. Het is de bedoeling dat de trui in de vorm blijft.

Volg je mij ook al op Instagram? 😀

Ook interessant is het artikel over hoe je je wasmachine kan reinigen.

tip om een gekrompen wollen trui te herstellen

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *