Grote veranderingen die je huis of tuin een upgrade zullen geven

Huisverbouwing Renoveren Het is soms heel tof om een oud huis te kopen en deze helemaal te renoveren. Er komt veel bij kijken en het…

by 

Huisverbouwing

Renoveren

Het is soms heel tof om een oud huis te kopen en deze helemaal te renoveren. Er komt veel bij kijken en het vraag om veel doorzettingsvermogen, maar het is wel een heel gaaf project. Om zelf een woning te renoveren is het belangrijk dat je een goed plan hebt en goed nadenkt over het budget. Met dit plan om zelf te gaan renoveren kom je vast een heel eind!

PUR-schuim isolatie

Het isoleren met PUR-schuim zie je waarschijnlijk niet direct als een zichtbare upgrade van de woning, maar toch heeft het heel veel voordelen en draagt het erg goed bij aan een fijn wooncomfort. Enkele voordelen van PUR isolatie zijn;

  • Het heeft een hoog isolerend vermogen.
  • Je bespaart hiermee op energiekosten
  • Het werkt goed als geluidsisolatie
  • Het is waterdampdoorlatend, zonder dat het gaat schimmelen.
  • Dankzij de luchtdichtheid komen er minder allergenen en verontreinigende stoffen binnen.
  • PUR-schuim stoot geen luchtverontreinigende stoffen uit en bevat geen kankerverwekkende stoffen.
  • PUR-schuim is een duurzaam materiaal dat niet snel vervangen hoeft te worden.

PUR-schuim wordt als vloeistof op en tussen de muren gespoten. Vervolgens wordt het PUR-schuim hard en zullen alle ruimtes, ook de kleine hoekjes, gevuld zijn.

Lichtkoepel

Eén van mijn verbouw wensen is een uitbouw naar de achtertuin. Dat lijkt me prachtig! Ik ben dol openslaande deuren, zodat je een vrij gevoel krijgt en lekker de deuren kan doen. Ook lijkt het mij erg mooi om een lichtkoepel toe te voegen aan de uitbouw om nog meer licht in huis te creëren.

Trapbekleden

De hal is vaak het entree van de woning. Bij ons het niet helemaal het geval, maar toch vind ik het belangrijk dat ook de hal er netjes uitziet. Momenteel hebben we stoffen bekleding op de trap liggen, maar het zou gelijk een upgrade zijn wanneer we deze gaan vervangen voor mooie trapbekleding dat helemaal past bij de trends van nu.

Kelder bouwen

Eén van de grootste projecten is denk ik door een kelder onder je huis te bouwen / laten bouwen. Maar het kan echt! En hoe gaaf is het om die extra ruimte te hebben. Het is een ideale plek voor bijvoorbeeld een wasruimte, voor voorraad, een mancave, een fitnessruimte of als extra werkkamer. Een goed plan is noodzakelijk, maar waar een wil is, is een weg.

Tuinverbouwing

Tuinkamer

Nu het volop zomer is kunnen we optimaal genieten van de zon, maar zodra het straks wat frisser begint te worden is het ook wel heel fijn om weer binnen te zitten. Een mooie tussen oplossing is een tuinkamer. Een tuinkamer is een verlenging van de woning dat uit veel ramen bestaat. Je krijgt hierdoor veel licht inval en toch heb je het gevoel dat je extra van de tuin kan genieten.

Tuinafscheiding

Om voldoende privacy in de tuin te hebben is het wel zo zijn om een goede schutting of tuinafscheiding te hebben. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden en iedere mogelijkheid is weer anders. Hierdoor is er altijd wel een mooie oplossing die bij jouw tuin past. Wij hebben een combinatie gemaakt om de tuin “te breken”. Zo hebben wij een houten schutting en voor een groot gedeelte hebben we draadscherm geplaatst. Hier groeien inmiddels mooie planten tegen aan die voor een prachtige groene tuin zorgen.

Container huren

Zowel bij een tuinverbouwing als bij een woningverbouwing is het verstandig om een container te huren. Er zijn verschillende soorten containers die bij het huis kunnen worden afgeleverd. Dit houdt een verbouwing overzichtelijk en je hoeft niet meer naar de “zooi” om te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *