Haal de gezellige herfst sfeer in huis met deze leuke tips!

Oh, wat is de herfst toch leuk. Ik moet altijd even wennen wanneer de zomer weer voorbij is, maar snel daarna weet ik weer waarom…

by 

Oh, wat is de herfst toch leuk. Ik moet altijd even wennen wanneer de zomer weer voorbij is, maar snel daarna weet ik weer waarom de herfst ook hele mooie eigenschappen heeft. Natuurlijk ga ik het erg missen om straks de tuindeur open te kunnen doen en lekker (het liefst op sokken, haha) naar buiten te kunnen lopen. Maar gelukkig kan dit nog steeds. En zelfs met een heerlijk najaarszonnetje in je gezicht. De bladeren beginnen al een beetje te verkleuren en met mijn kinderen vind ik het erg gezellig om op zoek te gaan naar leuke herfst vondsten als eikeltjes en kastanjes. En om dit sfeervolle seizoen wat meer naar binnen te halen, heb ik een aantal tips onder elkaar gezet om zelf de herfst sfeer in huis te halen. Hier komen mijn tips!

Pompoenen en kalebassen

Wij hebben het geluk dat er bij ons in de buurt veel grote karren langs de weg staan waar je de mooiste pompoenen en kalebassen voor een klein prijsje kan kopen. Ik vind zelf pompoenen helemaal leuk. Zet er één in je interieur en je hebt gelijk het herfst gevoel te pakken. Heb je nou geen pompoen karren in de buurt? Ga dan naar een tuincentrum. Hier vind je ook veel mooie soorten.

Dennenappels, kastanjes en eikeltjes

Ga de natuur in en zoek typische herfst vondsten. Ik vind het erg leuk om met mijn kinderen te fietsen. En de laatste tijd komen we vaak thuis met eikeltjes en dennenappels. Je kunt er mee spelen, maar je kunt ze ook gezellig op een schaaltje in huis leggen.

Mooie bladeren

Het is nog iets te vroeg om prachtige gekleurde herfstbladeren te vinden, maar het duurt niet lang meer. Gele, oranje, rode, bruine bladeren. Leg of hang ze bij elkaar en je krijgt gelijk een warm herfstkleuren-palet.

Gedroogde takken

Tijdens het fietsen ben ik vaak ook op zoek naar gedroogde takken. Deze zijn zo leuk als decoratie! Heel eenvoudig en het straalt veel rust uit.

Geurkaarsen

Mmm… geurkaarsen! Tijdens de herfst is het heel gezellig om kaarsjes aan te hebben. En als het ook nog eens een lekkere geurkaars is met een typische herfstgeur, dan is het helemaal genieten.

Mooie, warme verlichting

De lampen gaan ‘s avonds weer aan en dat is ook weer erg gezellig. Mooie verlichting zorgt voor veel sfeer in huis. Vooral als je vandaag zachte, gele licht hebt. Dit past dan ook heel erg goed bij de herfst sfeer.

Plaids en kussens

Een tijdje geleden kocht ik bij de Action een heerlijk zacht plaid in een mooie roze kleur. Het is zo fijn om hier ‘s avonds onder te liggen. Mijn kinderen vinden het ook erg lekker. Vooral ‘s morgens op de bank wordt het plaid heel goed gebruikt.

Maar ook kussens op de bank zorgen ervoor dat je de herfst in huis haalt. Zachte stoffen, mooie structuren en warme kleuren.

Herfstdecoratie

Tenslotte haal je de herfst in huis door wat leuke herfstdecoratie neer te zetten. Er zijn veel winkels waar je leuke herfstdecoratie kan vinden, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Maak een leuke kaarsenhouder in de vorm van een paddenstoel door middel van polymeerklei of een schaaltje in de vorm van een groot blad van zelfdragende klei.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *