Haal de natuur in huis tijdens de herfst!

Aan het begin van het najaar is het een perfect moment om de natuur in te gaan en op zoek te gaan naar mooie takjes…

by 

Aan het begin van het najaar is het een perfect moment om de natuur in te gaan en op zoek te gaan naar mooie takjes en droogbloemen. Veel planten zijn namelijk nu uitgebloeid, waardoor ze helemaal gedroogd zijn door de natuur. Je hoeft dus eigenlijk thuis niet meer zelf aan de slag om mooie planten of bloemen te drogen, want dat is al gebeurd. Maar wacht je te lang met het vinden van mooie droogbloemen, dan worden ze nat door de regen, waaien ze om of worden ze gesnoeid. Trek daarom je jas en schoenen aan en ga op pad!

Er zijn zo veel mooie takjes in de natuur te vinden. Je moet soms even goed zoeken, maar vooral in natuurgebieden of langs de weg vind je vaak snel hele mooie decoratie. Berenklauw is erg populair tijdens de herfst. Let er wel op dat deze helemaal uitgebloeid is, anders kan hij zorgen voor huidirritatie.

Maar ook mooie takjes met besjes of verkleurde bladeren vind ik heel erg mooi. De gekleurde bladeren zullen na een tijdje van de tak afvallen, maar je kan er zeker een paar dagen van genieten.

Takken met bessen zijn enorm sfeervol. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de bessen waarschijnlijk giftig zijn. Heb je huisdieren of jonge kinderen is huis, dan is het verstandig om te voorkomen dat ze de bessen in hun mond kunnen stoppen.

Kijk goed om je heen, want de mooiste takjes zitten soms goed verstopt. Wil je er iets minder moeite voor doen, dan kun je ook op zoek gaan naar gedroogde hortensia’s, pluimen of sigaren. Deze zorgen ook voor een heel fijne herfst sfeer in huis.

Ik vind het erg leuk om gedroogde takjes in een vaasje neer te zetten. Maar wat ook erg mooi is om d’r takjes of droogbloemen in een stukje zelfdrogende klei te zetten. Het staat heel sereen en het past perfect bij de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *