Handige manieren om bloemen te drogen

Droogbloemen zijn heel populair. Maar wist je ook dat je bloemen heel gemakkelijk zelf kan drogen? Er zijn verschillende manieren om bloemen te drogen en wij hebben 4 manieren onder elkaar gezet!

by 

Manieren om bloemen te drogen

De afgelopen maanden zijn droogbloemen steeds populairder geworden. Terwijl er eerst maar een paar bloemisten waren die droogbloemen of boeketten van droogbloemen verkochten, zijn er nu steeds meer winkels die ze verkopen. Niet alleen in bloemenwinkels, maar ook in interieurwinkels en cadeaushops kun je mooie droogbloemen kopen. Maar wist je ook dat je bloemen heel gemakkelijk zelf kan drogen? Er zijn verschillende soort bloemen en manieren om bloemen te drogen en wij hebben 4 manieren onder elkaar gezet!

Hangend

Deze manier is misschien wel de beste manier om bloemen te drogen. Het enige dat je hoeft te doen is het verwijderen van de bladeren en de bloemen vervolgens op de kop op een droge, donkere plek op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan een plekje op zolder of in een donkere kast.

In een doos

Heb je nog een schoenendoos liggen, doe hier dan je bloemen in. Deksel erop en zet het op een warme, droge plek. Het vocht dat er nog in de bloemen zit wordt nog opgenomen door het karton, waardoor je bloemen mooi opdrogen. Eventueel kun je er wat keukenrol in leggen, zodat het vocht nog beter opgenomen wordt.

Persen

Een oude methode om bloemen te drogen is door ze te persen. Bij winkels als Sostrene Grene kun je speciale persers kopen. Deze kun je aandraaien, waardoor je de bloemen goed plat kan drukken.

Tussen een dik boek

De laatste manier om bloemen te drogen is door de bloemen tussen de bladzijden van een dik boek te leggen. Leg je bloemen voorzichtig tussen de bladzijden en bedek ze eventueel met wat keukenpapier. Op deze manier wordt het vocht goed geabsorbeerd. Laat ze een tijdje zitten, zodat ze volledig kunnen drogen en vervolgens zijn ze perfect om bijvoorbeeld in een fotolijstje te doen. Twijfel je of je boek zwaar genoeg is? Dan kun je er altijd nog een extra boek bovenop leggen. Let er wel op dat het platte bloemen zijn, anders kun je het boek niet goed dicht doen en dat zal het drogingsproces verstoren.

Eventueel zou je je droogbloemen ook kunnen verven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *